Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het competitieduel met Jong AZ. Doelman Hobie Verhulst vond dat zijn team recht op meer had tegen de beloftenploeg uit Alkmaar. “Puur gekeken naar de kansen hadden we er meer uit moeten halen.”

Voor de derde keer op rij speelde Go Ahead Eagles gelijk. Na de puntendelingen met Jong Ajax (1-1) en NEC (3-3) kwamen de mannen van Jack de Gier ook met Jong AZ een puntendeling overeen (1-1). Dit tot teleurstelling van Verhulst. “Natuurlijk ben ik ontevreden over dit resultaat. Deze wedstrijd hadden we moeten winnen”, vertelt de goalie. Toch zag de Amsterdammer dat Jong AZ, vooral in de tweede helft, wat kansjes kreeg. “Zij begonnen toen te drukken en dan moeten we als team beter samenwerken. Zij mochten héél veel aanzetten rond ons zestienmetergebied en dat mag niet gebeuren.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

De 26-jarige doelman zag echter dat Go Ahead Eagles na de gelijkmaker van Jong AZ nog grote mogelijkheden kreeg op het winnende doelpunt. “Na de 1-1 krijgen we nog een aantal honderd procent kansen. Ongelofelijk dat we in de laatste minuten niet meer scoren. Puur gekeken naar het verloop van de wedstrijd hebben wij meer kansen gehad. Iedereen wil graag scoren en doet z’n uiterste best, maar helaas ging die bal er maar niet in.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Verhulst zelf pakte tegen Jong AZ weer een aantal prima ballen. Hetzelfde deed hij ook al in de duels met Jong Ajax en NEC. “Tegen NEC keepte ik voor mijn gevoel een prima wedstrijd. Tegen Jong AZ had ik in de eerste helft ook een paar reddingen waar ik tevreden over ben.Toch houd je als keeper het liefst de nul, helaas is dat niet gelukt.” De laatste weken zag Verhulst veelal dezelfde collega’s in de defensie voor hem opereren. “Het is fijn dat vrijwel iedereen weer fit is en we daardoor achterin steeds met dezelfde jongens startten. Eigenlijk mag dat niet uitmaken, maar het is toch lekker om bepaalde vastigheden te hebben.”