De historische binnenstad van Deventer was vorige week het sfeervolle speelveld van het jaarlijks terugkerende Happen & Stappen. Het populaire business event werd ook dit jaar goed bezocht: meer dan honderd Business Partners meldden zich in ‘thuishaven’ de Mariakerk. Ook Gino Bosz en Marco Heering prikten namens de eerste selectie van Go Ahead Eagles een vorkje mee.

De grote groep enthousiastelingen werd verwelkomd door directeur Jan Willem van Dop, die positief verrast was over de wederom grote opkomst. Om de avond soepel te laten verlopen, waren twaalf groepsleiders aangewezen. Stuk voor stuk Business Partners die deze rol geheel vrijwillig op zich namen. Na het welkomstwoord mocht iedereen een groepsleider kiezen. Het ene groepshoofd verleidde de aanwezigen met een luid ‘Gratis bier bij mij!’, de ander wachtte rustig af. Hoe dan ook, de toon voor de avond was gezet. Een soepele groepsverdeling volgde en de tour door Deventer kon beginnen.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Ton Otten)

In tegenstelling tot voorgaande jaren, toen Happen & Stappen in de donkere decembermaand op het programma stond, zorgde het frisse voorjaarszonnetje deze editie voor een prachtig licht op de gevels van de binnenstad. Maar liefst veertien restaurants werden bezocht, drie door elke groep. Na elke dinergang werd er over de klinkers naar het volgende adres gestapt. Vaak werd het zo gezellig, dat de groepsleiders hun groepen vriendelijk maar dringend moesten verzoeken om door te stappen.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Ton Otten)

Met volle maag kwam het hele gezelschap uiteindelijk weer samen bij de Mariakerk, waar alle ruimte was om nog een drankje te nuttigen en verder te netwerken. ‘Waar zijn júllie allemaal geweest?’ was de meest gehoorde vraag, maar ongemerkt werden ook zakelijke vervolgafspraken gemaakt. Netwerken zoals netwerken bedoeld is dus. De ongedwongen sfeer, precies genoeg regie van de organisatie en natuurlijk de groep enthousiaste deelnemers zorgden weer voor een zeer geslaagde Happen & Stappen met de Business Club van Go Ahead Eagles.


(Foto: Ton Otten)