Als hoofdsponsor van GoKids4You organiseert Rabobank Salland elk jaar een clinic voor haar jeugdige klantjes. Toen directeur Ed den Besten tijdens het Eagles-gala een extra clinic had ‘gewonnen’, bedacht de bank vanuit haar maatschappelijke rol een nieuw event: een clinic voor G-voetballers.

Hier werd enthousiast op gereageerd door Go Ahead Eagles én door SV Colmschate en SV Raalte, twee Sallandse voetbalverenigingen met een G-afdeling. Op zaterdag 25 november kwamen 50 voetballers van beide verenigingen naar De Adelaarshorst voor een leuke middag met de spelers van het eerste elftal. SV Raalte kwam zelfs met de Go Ahead Eagles-bus naar het stadion. Dat was al een feest op zich.

Enthousiasme voerde de boventoon deze middag, zowel bij de G-spelers als bij de aanwezige spelers van Go Ahead Eagles. Bij de voetbaloefeningen werd fanatiek gestreden en tijdens de persconferentie werden leuke, maar ook kritische vragen gesteld. Tijdens de stadiontour maakten vooral de kleedkamers grote indruk. Natuurlijk was er ook voldoende tijd om handtekeningen te verzamelen en met Eagles-spelers op de foto te gaan. Ondanks het koude weer was het een hartverwarmende middag die zeker voor herhaling vatbaar is.