Om het zicht voor de supporters te verbeteren, heeft Go Ahead Eagles afgelopen week de hekken rond het trainingsveld verlaagd. Behalve het hekwerk achter het doel is ook het hek verlaagd voor de twee overdekte dug-outs die Go Ahead Eagles aan het begin van het kalenderjaar langs het trainingsveld liet plaatsen.

Aanleiding voor de aanpassing van het hekwerk waren inzendingen in de digitale klachten- en ideeënbus van Go Ahead Eagles. In de loop van deze week is het hek onder handen genomen, een proces waarbij ook de Supportersvereniging van Go Ahead Eagles en de Supportersraad nauw betrokken waren.

Met een vrij zicht over het hek bekeken zo’n 20 supporters vandaag de laatste training van de eerste selectie voor het uitduel tegen NEC. Terwijl een deel van de ‘trainingswatchers’ ontspannen over het hek achter het doel leunde – want dat kan nu ook weer – nam een ander gedeelte van de supportersschare plaats in de dug-outs. Kort op het veld en zonder hek voor hun neus bleek het een ideale plek om de training gade te slaan. Zodoende hadden de fans langs het veld onder andere goed zicht op de verrichtingen van de vier nieuwelingen in de Eagles-selectie: Levi Opdam, Mauro Savastano, Robin Buwalda en Aaron Nemane.

Levi Opdam wordt tijdens zijn eerste training voor Go Ahead Eagles vanachter een hekwerk gadegeslagen door supporters in de dug-outs langs het trainingsveld. Deze week werd ook het hekwerk voor de ‘mini-tribune’ verlaagd voor vrij zicht. (Foto: Erik Pasman)

Uiteraard werd menig actie van de Eagles-spelers vakkundig becommentarieerd door de vele voetbaltechnische ogen langs de zijlijn. Maar ook het vernieuwde ‘doorkijkvenster’ voor de dug-outs was onderwerp van gesprek. “Prima zitten zo”, was een veelzeggende reactie vanaf de bank. “Met een goed zicht recht op de middenlijn. De dug-outs zijn bovendien lekker beschut bij deze lage temperaturen. En als het regent, heb je een dak boven je hoofd, terwijl je ’s zomers niet midden in de zon hoeft te staan.”