A1 home off football

De jeugdelftallen van Go Ahead Eagles zijn verder gegaan waarmee ze voor de winterstop bezig waren: winnen. De A1 versloeg in Enschede Vogido (1-3), de B1 was in Zuidwolde met 1-2 te sterk voor SJO JVZ en de adelaars van de C1 vermorzelden WSV: 8-0.

 

A1 home off football

A1
“Wij speelden in de eerste helft zeerzeker niet goed”, analyseerde A1-trainer Harry Decheiver. “We kwamen dan ook met 1-0 achter te staan, maar na rust herstelden wij ons prima. We creëerden veel kansen en het was wachten op doelpunten. Op basis van de tweede helft is 3-1 een bescheiden afspiegeling, maar de eerste helft ging toch wel moeizaam. Het leek wel of we even wakker geschud moesten worden.” Toch stapte de koploper uit divisie 4G wederom met drie punten van het veld: de twaalfde zege in dertien competitieduels.

B1

B1
De B1 won in evenveel wedstrijden negen keer, zo ook zaterdag. Trainer Kick Maatman moest even tot bedaren komen en dat had alles te maken met de speelwijze van de tegenstander: over het randje. Dat kostte SJO JVZ één rode kaart, maar het hadden er volgens Maatman drie mogen zijn. Gezien deze omstandigheden was hij zeer trots dat zijn manschappen toch de winst pakten. “We stonden binnen twee minuten achter, maar speelden een zeer goede eerste helft met zes open kansen. In de rust benadrukte ik vooral te blijven voetballen en dat déden de jongens. Via de zijkanten bleven wij tot kansen komen en uiteindelijk verzilveren we in de eindfase twee voorzetten. Ik geef mijn spelers een groot compliment. Ondanks de negatieve inbreng van de tegenstander en een keeper die onpasseerbaar leek, waren ze mans genoeg te blijven voetballen. Dat is een grote sprong in hun ontwikkeling. De opgaande lijn van voor de winterstop, hebben we doorgetrokken.”

c1

C1
Go Ahead Eagles C1 beleefde in Wesepe – de velden in Twello waren nog niet bespeelbaar – een zorgeloze middag tegen het onmachtige WSV. Zoals de uitslag al doet vermoeden, was het klasseverschil erg groot. “Wij hadden meer goals kunnen en moeten maken”, vond C1-trainer Jochem de Weerdt. “Maar ik ben tevreden. Ten opzichte van de vorige keer tegen WSV hebben wij hun nóg meer op de eigen helft weten te houden. WSV heeft misschien één kans gehad. Ons middenveld voetbalde goed, maar in de eindfase moeten we nóg meedogenlozer zijn.”

Karakteristieken:
Vogido A1 – Go Ahead Eagles A1 1-3 (1-0). Doelpunten GAE: Thijs Dekker, Givan Werkhoven, Patrick Maneschijn.
SJO JVZ B1 – Go Ahead Eagles B1 1-2 (1-0). Doelpunten GAE: Desney Bruinink, Muhammed Bayrakci.
Go Ahead Eagles C1 – WSV C1 8-0 (6-0). Doelpunten GAE: Jordy Knippenberg 3, Brian Karman 2, Jamiro Steenbergen 2, Aaron van Leer.