Aanstaande zondag speelt Go Ahead Eagles het thuisduel met sc Heerenveen (aanvang: 14:30 uur). Dit na een competitieloos weekend.

Afgelopen maandag, dinsdag en woensdag verbleef Go Ahead Eagles in Limburg voor een driedaags trainingskamp. Aldaar werd met 0-2 gewonnen van Groene Ster. Dennis Demmers: “Het trainingskamp was vooral gericht op fitheid. Uiteraard hebben we ook met elkaar gesproken. Het is altijd goed om even ergens anders bij elkaar te zijn. We hebben nogmaals benadrukt: het gaat eerst om de club, dan om het team en dan pas om jezelf. Dat snapt iedereen ook. Iedereen heeft hart voor de club”.

Vanzelfsprekend heeft de selectie en staf maar één doel voor ogen: handhaving. Of dat nou linksom (directe handhaving) of rechtsom (play-offs) gaat: “Bij het verwezenlijken van dat doel hebben we iedereen nodig. In de eindfase van de competitie kun je schorsingen krijgen, of blessures. Dan moet iedereen voorbereid zijn op zijn taak. Als je erin komt, moet je op de hoogte zijn. Daar zijn we op trainingen ook heel gericht mee bezig.”

Zondag wacht er opnieuw een zeer belangrijke wedstrijd. Want: “Als Excelsior en NAC verliezen, en dat kan zomaar, wordt het nog heel spannend tijdens de laatste speelronde. Daar zijn wij op voorbereid. Voor zondag moeten we vooral naar onszelf kijken. Heerenveen is natuurlijk een goede ploeg, maar we moeten zorgen dat we zelf blijven voetballen, ons niet gaan aanpassen.”

Alex Schalk en Jeffrey Rijsdijk sloten deze week weer aan bij de groepstraining. Het duel komt van zondag komt echter nog te vroeg voor ze.

Voor het duel met Heerenveen zijn nog enkele tientallen kaarten beschikbaar. Kaarten kosten 25 euro per stuk en zijn te koop via go-ahead-eagles.voetbalticket-shop.nl. Per (S)CC kan je vier kaarten kopen.