Van Hoeven: ‘Eigenlijk ben ik niet zo’n doelpuntenmaker’

“Een mooie teamprestatie”, zo noemde Bradly van Hoeven de 5-1 overwinning tegen Helmond Sport. Met drie doelpunten had de buitenspeler een zeer belangrijk aandeel in de zege. ”Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n doelpuntenmaker”, aldus Van Hoeven.

In de jubileumwedstrijd kwam Go Ahead Eagles redelijk snel met 0-1 achter. Dat gebeurt de ploeg niet vaak, weet ook Van Hoeven. ”Natuurlijk krijg je wel even een tik en baal je als ploeg”, vertelt hij. ”Vooral omdat het zo onnodig was. Gelukkig maakten wee vervolgens snel de 1-1. Dan ga je toch lekkerder de kleedkamer in. We voelden aan alles dat we sterker waren en dat we moesten winnen. Dat hebben we dan ook gedaan in de tweede helft, ondanks dat het voetbal niet eens zo perfect was.”

In de tweede helft scoorde Van Hoeven zijn tweede en derde doelpunt van de wedstrijd. Hoe makkelijk de drie doelpunten er ook uitzagen, een hattrick scoren is volgens de linksbuiten een zeldzaamheid. ”Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n doelpuntenmaker”, bekent Van Hoeven. ”Ik ben altijd meer van de assists geweest. Dat maakt deze hattrick wel uniek.” Ondanks de zeldzaamheid van de hattrick heeft Van Hoeven nog geen plekje in gedachten voor de meegenomen wedstrijdbal. ”Uiteindelijk is het ook maar een bal”, lacht hij. ”Daar moet je gewoon mee voetballen. Misschien dat ik dát er wel mee ga doen.”

Zijn derde treffer van de middag betekende het achtste competitiedoelpunt voor Van Hoeven. ”Sam Beukema kwam na die goal al naar me toe”, vertelt de buitenspeler. ”Hij zei: ‘Ben je nou topscorer aan het worden?’ Maar dat maakt me allemaal niets uit, hoor. Als ik een bijdrage kan leveren aan een overwinning, dan doe ik dat graag. Dus een dag als vandaag is voor mij ideaal.”

Aanstaande vrijdag komt NEC op bezoek in De Adelaarshorst. ”Het zou mooi zijn als dat net zo makkelijk gaat als vandaag”, blikt Van Hoeven vooruit. ”Maar NEC is wel een stuggere ploeg. Dus dat is weer een mooie uitdaging voor ons om te kijken waar we staan.”