Drie dagen na de bekerzege op SC Cambuur slaagde Go Ahead Eagles er vanavond in om ook in competitieverband te winnen op bezoek bij Roda JC (0-3). Net als in Leeuwarden was Bradly van Hoeven ook in Kerkrade trefzeker. Bovendien was de linkervleugelspits belangrijk bij een ingestudeerde vrije trap, die aan de basis lag van het tweede Eagles-doelpunt.

“Een goede afsluiting van het jaar”, vatte Van Hoeven het duel met de Limburgers samen. “Een overwinning waar we vooraf op gehoopt hadden. Beter kan eigenlijk niet.” Over zijn eigen aandeel in de overwinning bleef de vleugelaanvaller bescheiden. “Of ik in vorm ben? Geen idee. Ik hoop de lijn van de afgelopen twee wedstrijden gewoon door te zetten in de tweede seizoenshelft.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Van Hoeven erkende dat Go Ahead Eagles het in het begin lastig had tegen Roda JC. “Ook omdat zij een apart systeem hanteerden waar we niet op gerekend hadden. Daar moesten we als team op anticiperen en dat kostte even tijd. Dat we na een half uur spelen de openingstreffer scoorden, kwam ons uiteraard goed uit. Zeker als je de laatste wedstrijd van het kalenderjaar wilt winnen, is dat natuurlijk wel een duwtje in de juiste richting. Vervolgens schiet Bas Kuipers er ook nog eentje fantastisch binnen.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Volgens Van Hoeven was het doelpunt van de linksback zeker geen lucky shot. “Nee, die vrije trap hadden we vooraf ingestudeerd. Dus dan is het natuurlijk top als dat er ook daadwerkelijk uitkomt in de wedstrijd. Maar laten we ook niet vergeten dat Jay Gorter kort voor ons openingsdoelpunt nog knap een kopbal van Roda JC uit ons doel hield. Alles viel gewoon op z’n plek vandaag.” Alle reden dus om het jaar 2020 af te sluiten met een klein feestje in de kleedkamer? Van Hoeven: “Jacob Mulenga en Mitchel Michaelis gaan dadelijk hun zangtalent laten horen, dus dat wordt wel de kers op de taart, denk ik, haha.”

(Foto: Erik Pasman)