IJskoude nederlaag tegen Jong AZ: 0-1

Go Ahead Eagles is er vanavond niet in geslaagd om met een resultaat van het veld te stappen in de wedstrijd tegen Jong AZ. In een ijskoude Adelaarshorst werd het 0-1 voor de bezoekers uit Alkmaar. Een rake vrije trap van Thijs Oosting leverde kort na rust het enige doelpunt van het duel op.

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Jong AZ kwam langzaam op gang. In de 9e minuut liet Jong AZ de eerste doelpoging noteren, maar Jay Gorter keerde een inzet van de Alkmaarders in de korte hoek. Na twintig minuten spelen nam Go Ahead Eagles voor het eerste de veste van de tegenstander onder vuur. Frans Ross haalde uit, maar schoot over.

De Schot was kort daarna ook het eindstation van een goede aanval over de linkerkant. Deze keer krulde hij de bal echter over de kruising. Dichterbij een treffer was Jay Idzes na een krap half uur spelen. Een voorzet van Boyd Lucassen werd door Antoine Rabillard teruggekaatst naar de eerste paal, waar Idzes van dichtbij naast schoot. Een afstandsschot van de middenvelder verdween tien minuten voor rust recht in de handen van Jong AZ-doelman Beau Reus.

De tweede helft was zeven minuten oud toen het Alkmaarse beloftenteam op zo’n twintig meter van het doel mocht aanleggen voor een vrije trap. Thijs Oosting schoot de bal voorbij de Eagles-muur achter Jay Gorter in het doel: 0-1. Een tweede tegentreffer bleef Go Ahead Eagles enkele minuten later bespaard. Mohamed Taabouni vuurde van afstand, maar vond de vuisten van Gorter op zijn weg.

Met Jacob Mulenga, Bradly van Hoeven en Erkan Eyibil als verse krachten in de ploeg ging Go Ahead Eagles op jacht naar de gelijkmaker. Het leverde in de 77e minuut een grote kans op voor Mulenga, die een voorzet van Van Hoeven tegen de lat kopte. Een paar minuten later was de Zambiaan opnieuw dicht bij een treffer, maar na een voorzet van Bas Kuipers kopte de Zambiaan deze keer voorlangs.

Kort voor tijd leek Go Ahead Eagles alsnog met enige hulp van de Alkmaarders op gelijke hoogte te komen in de ijskoude Adelaarshorst. Een schot van Kuipers werd bijna door een verdediger van Jong AZ in eigen doel geschoten, maar de bal hobbelde naast, waarna Go Ahead Eagles in de resterende speeltijd een 0-1 nederlaag niet meer wist te voorkomen.