Sportpark De Zandweerd was vandaag het toneel van de ‘IJsselderby der O19-teams’. Go Ahead Eagles O19 en PEC Zwolle O19 hielden elkaar in evenwicht: 0-0. Go Ahead Eagles Onder-17 kwam tegen Almere City FC O17 tot twee keer toe op voorsprong, maar verloor desondanks met 2-3. Onder-15 maakte voor de vierde keer dit seizoen acht treffers in een competitiewedstrijd: 0-8 tegen d’ Olde Veste ’54 O15. Onder-13 speelde in Arnhem en uitstekende wedstrijd tegen Vitesse O13, maar incasseerde in de slotfase toch nog drie tegengoals: 3-0.

Onder-19 doelpuntloos gelijk in IJsselderby
De brilstand bleef vandaag de hele wedstrijd op het scorebord staan tijdens het duel tussen Go Ahead Eagles Onder-19 en PEC Zwolle O19. “De eerste helft was redelijk in evenwicht”, vond O19-trainer Jan Kromkamp. “Eigenlijk gebeurde er niet zo veel. PEC was vooral gevaarlijk via afstandsschoten, maar er waren nauwelijks uitgespeelde aanvallen te zien.” De tweede helft kwam de IJsselderby iets meer los. “Beide ploegen speelden met meer risico en meer beleving”, zag Kromkamp. “Wij hadden de mooiste aanval van het duel. Eerst overlap van onze back, vervolgens kwam onze buitenspeler eroverheen en uit de daaropvolgende voorzet kwam Zakaria Eddahchouri tot een schot dat geblokt werd. Vervolgens kreeg Quentin Oliekan in de rebound een herkansing, maar ook zijn schot werd geblokkeerd.”


 
In het vervolg van de wedstrijd was er nog een kans voor PEC Zwolle (corner op de paal), terwijl Quentin Oliekan kort voor tijd nog een vrije trap op de lat schoot. Kromkamp: “PEC heeft een goed team. Op momenten hebben we druk gezet en op momenten zakten we wat terug. We hebben weliswaar niet gescoord, maar het is ook wel eens lekker om achterin een keer de nul te houden.”

Piepjong Onder-17 vergeet zichzelf te belonen
Go Ahead Eagles Onder-17 verloor op sportpark De Zandweerd met 2-3 van Almere City FC. Na de openingstreffer van Beau de Bone kwamen de Flevolanders uit het niets op 1-1. Na rust kwam Go Ahead Eagles Onder-17 wederom op voorsprong via een vrije trap van Stan ter Haar: 2-1. “Maar vervolgens kwam Almere City opnieuw op gelijke hoogte doordat wij een eigen doelpunt maakten waar een spits jaloers op zou zijn”, zag O17-trainer Uǧur Yildirim. “Kort daarop werd het zelfs 2-3. Het is zó jammer dat we dit seizoen regelmatig op voorsprong komen, maar een goed resultaat door slordige foutjes en angst in ons spel steeds weggeven. We vergeten onszelf te belonen.”


 
Dinand Burgmeijer en Milan Berenschot, normaliter spelend voor Go Ahead Eagles Onder-15, stonden bij Onder-17 in de basisformatie. “Omdat we ook met veel eerstejaars O17-spelers aantraden, hadden we een piepjong team”, wist Yildirim. “Uiteindelijk gaf die leeftijd toch wel de doorslag tegen Almere City FC, dat met overwegend tweedejaars O17-spelers in het veld stond. Al vond ik Milan aan onze kant de beste speler. Hij was balvast en toonde de juiste mentaliteit. Jammer dat hij er in de rust geblesseerd uit moest.”

Go Ahead Eagles Onder-17 is voor de rest van het seizoen op zoek naar een extra assistent-scheidsrechter ter ondersteuning van het team tijdens doordeweekse oefenwedstrijden. Ben of ken jij iemand die Onder-17 wil helpen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Onder-15 heeft patent op acht treffers
Go Ahead Eagles Onder-15 deed vandaag wat het team al het hele seizoen doet in de Tweede Divisie D: met ruime cijfers winnen. Voor de vierde keer deze jaargang liep de teller op naar acht Deventer treffers. Deze keer was d’ Olde Veste ’54 O15 in Steenwijk het slachtoffer van de dadendrang van Go Ahead  Eagles Onder-15: 0-8. “De openingstreffer viel pas tien minuten voor rust”, zag O15-trainer Tristan Berghuis.”Daarvoor hadden we wel een paar kansen gehad, maar we zaten niet goed in ons spel. We waren in balbezit onrustig en maakten de verkeerde keuzes.” Vlak voor rust kwam Onder-15 op een 0-2 voorsprong; dertig seconden na het begin van de tweede helft werd de 0-3 op het scorebord gezet en liep Onder-15 uit naar 0-8. Ook na zeven competitiewedstrijden blijft Go Ahead Eagles Onder-15 daardoor lijstaanvoerder van de Tweede Divisie D met het maximale aantal van 21 punten.


 
Eerder deze week bewees Go Ahead Eagles Onder-15 tijdens een oefenwedstrijd dat het ook kan winnen van op papier sterkere tegenstanders. Berghuis: “We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld tegen PEC Zwolle O15, dat uitkomt in de Eerste Divisie hoog. Onder grote weerstand moesten we volle bak gaan. Na een 1-5 voorsprong wonnen we uiteindelijk met 4-5. In die wedstrijd heb ik echt genoten van ons spel.”

Onder-13 ziet klasseverschil minder worden
In de Eredivisie laag verloor Go Ahead Eagles Onder-13 met 3-0 van het sterke en hoog geklasseerde Vitesse O13. “De eerste helft hebben we goed partij geboden”, constateerde O13-trainer Jip Ellenbroek. “We speelden iets compacter dan normaal, omdat Vitesse veel snelheid voorin heeft lopen. Dat ging goed, want we zijn in de eerste helft niet in de problemen gekomen en Vitesse leed veel balverlies. Wij kregen voor rust zelfs de grootste kans, maar Dielan Ghafour kopte de bal maar net over het doel van Vitesse.”

Ellenbroek gaf zijn team dan ook de complimenten in de rust en ook in de tweede helft kon Go Ahead Eagles Onder-13 goed meekomen met Vitesse O13. “Naarmate de tweede helft vorderde, werden we vermoeider en konden we de afstanden minder goed belopen, waardoor de ruimtes op het veld groter werden. Daardoor ontstonden er vaker één-tegen-één duels met de snelle buitenspelers van Vitesse.”


 
Tien minuten voor tijd kwam Vitesse Onder-13 via een corner op 1-0, waarna twee rake afstandsschoten van de Arnhemmers de eindstand op 3-0 bepaalden. “Desondanks ben ik trots op de jongens en supertevreden met de perfecte wedstrijd die ze hebben gespeeld”, aldus Ellenbroek. “Zeven weken geleden verloren we thuis met 0-3 van Vitesse O13 en was het klasseverschil groot. Vandaag hebben we aangetoond dat we sindsdien echt stappen hebben gemaakt.”

Wedstrijdkarakteristieken

Eerste Divisie: Go Ahead Eagles O19 – PEC Zwolle O19 0-0 (0-0)

Eerste Divisie: Go Ahead Eagles O17 – Almere City FC O17 2-3 (1-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Beau de Bone, Stan ter Haar

Tweede Divisie D: d’ Olde Veste’54 O15 – Go Ahead Eagles O15 0-8 (0-2)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Bruno van den Dungen (5), Mohammed Galiif, Jorn Hekkert, Ibrahima Kouyate.

Eredivisie laag: Vitesse O13 – Go Ahead Eagles O13 3-0 (0-0)