Ruim 120 supporters bezochten gisteravond de informatieavond van Go Ahead Eagles. Zij stelden volop vragen aan directieleden Hans de Vroome en Edwin Lugt, die de avond startten met een openingswoord.

Tijdens de avond werd er gesproken over heden, verleden en toekomst. Onder meer de procedure rondom het aanstellen van de technisch manager kwam aan bod, net als de huidige financiële situatie. Hans de Vroome lichtte de visie op korte én lange termijn toe en vroeg met succes aan de aanwezigen commitment voor de komende anderhalf jaar.

Uitgaven en inkomsten van de club worden de komende periode tegen het licht gehouden. Hierbij gaat het onder meer over de kantoororganisatie, Voetbalopleiding en het spelersbudget. “We hebben op dit moment geen geld op de bank staan”, legde Hans de Vroome uit. “Het geld dat we hadden is gebruikt om zo min mogelijk van de lening bij de gemeente op te nemen. Daar moet je anders 4% rente over betalen. Het klopt dat we nog een bedrag kunnen opnemen vanuit die lening, maar op dit moment is dat niet verstandig.”

Hans de Vroome, die zich op technisch vlak laat bijstaan door adviseur Paul Bosvelt, deed verder de plannen voor een investeringsfonds uit de doeken. Hij wil een voortrekkersrol vervullen bij de totstandkoming hiervan voor komend seizoen.

Het hoofdthema van de bijeenkomst was de band tussen club en supporters. Eén van de aanwezigen vroeg zich af hoe beide weer samen één kunnen worden. “Misschien wel de belangrijkste vraag”, sprak Hans de Vroome. “Vanuit mijn eerdere periode als voorzitter ben ik gewend alles samen te doen. Samen met de vrijwilligers en fans. In 2002 hadden we samen niks, waren we praktisch failliet, maar zeiden we wel: we zetten er met z’n allen de schouders onder. Nu is de situatie op onder meer financieel gebied gelukkig anders, maar de basis bij Go Ahead Eagles blijft: samen. Daarom gaan we ook nu terug naar de basis, met mensen die de club kennen en Go Ahead Eagles DNA hebben.”

Geen reacties meer mogelijk.