Jong Go Ahead Eagles is vijf wedstrijden onderweg in poule A van de Reservecompetitie en staat op een gedeelde eerste plaats. De ploeg van Kick Maatman is nog altijd ongeslagen en vervolgt morgen (maandag 7 oktober) om 18:30 uur de competitie met de thuiswedstrijd tegen Jong De Graafschap op sportpark De Muggert in Wesepe.

Aanvankelijk stond dit duel voor afgelopen maandag op de planning, maar vanwege de overvloedige regenval was het veld in De Adelaarshorst niet bespeelbaar. In de laatste thuiswedstrijd die Jong Go Ahead Eagles speelde, pakte het knap een punt tegen Jong Feyenoord: 0-0. De Rotterdammers traden aan met onder anderen Jens Toornstra, Yassin Ayoub en Jan-Arie van der Heijden, maar de manschappen van Maatman lieten zich niet afschrikken door al die spelers met Eredivisie-ervaring. Twee weken geleden speelde Jong Go Ahead Eagles gelijk, ditmaal werd Jong Heracles Almelo in het Erve Asito op een 1-1 gelijkspel gehouden.

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto: Dennis Bresser)

Op sportpark De Muggert in Wesepe wacht maandagavond in de zesde speelronde de wedstrijd tegen Jong De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem staat een-na-laatste in de competitie en verloor drie van de vier duels die het speelde. De afgelopen twee weken kwam de beloftenploeg uit Gelderland niet in actie, terwijl Jong De Graafschap drie weken geleden met 0-2 verloor van Jong Heracles.

In april troffen Jong Go Ahead Eagles en Jong De Graafschap elkaar voor het laatst en destijds eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Jong Go Ahead Eagles heeft al negen punten gepakt in de Reservecompetitie en dat zijn er evenveel als Jong PEC Zwolle, dat momenteel alleen op basis van het doelsaldo boven de ploeg van Maatman staat.