Schermafbeelding 2015-04-14 om 09.51.08

Bijna honderd potentiële business partners hebben gisteravond in de business club van Go Ahead Eagles op een unieke manier een beeld gekregen van de netwerkmogelijkheden van de club.

Diverse sprekers vertelden hen, ieder op hun eigen manier, dat het lidmaatschap van de business club een schot voor open doel is om het Eagles-gevoel, netwerkbijeenkomsten en bedrijfsaangelegenheden met elkaar te verenigen.

Schermafbeelding 2015-04-14 om 09.51.08

Het openingswoord was voor RvC-lid Joop Boeijen, die in vogelvlucht aangaf wat de bezoekers tijdens de avond konden verwachten. Als gastspreker kondigde hij Jan van Halst aan, die op inspirerende wijze verhaalde over zijn tijd als profvoetballer en latere rol als commercieel en algemeen manager van FC Twente. Van Halst sprak over het belang om op alle vlakken het maximale uit je talenten te halen door te durven veranderen. Over het maatschappelijk, sportief en bedrijfseconomisch neerzetten van een profclub. Over het brengen van drive binnen een organisatie. Maar ook over het nastreven van de ‘Champions League’ op alle niveaus, of het nu om ticketing, commercie, facturatie of het gastheerschap gaat. Daarbij vormt communicatie volgens Van Halst een sleutelrol binnen een profclub, en dan vooral de flexibiliteit om de manier van communiceren aan te passen aan de verschillende stakeholders waarmee een club te maken heeft.

Schermafbeelding 2015-04-14 om 09.51.17
Jan van Halst gaf een inspirerende presentatie over het nastreven van ‘Champions League’ op alle fronten. (Foto: Henny Meyerink)

Aansluitend op het verhaal van de oud-profvoetballer van FC Utrecht, FC Twente, Ajax en Vitesse nam Jelle Beuker (lid managementteam Go Ahead Eagles) het woord. Hij omschreef Go Ahead Eagles als een club die op drie pijlers rust: Voetbal, Voetbalbeleving en Meer dan Voetbal. Het accentueren van het Engelse gevoel noemde hij als een van de voorbeelden van de voetbalbeleving binnen Go Ahead Eagles, iets wat ook terugkomt in de twee nieuwe tribunes die over enkele maanden moeten verrijzen op de plaats van de huidige hoofdtribune en Leo Halle tribune. Veel baksteen, open hoeken en behoud van de lichtmasten vormen de voornaamste bouwstenen om ook na de nieuwbouw de authentieke sfeer van de Adelaarshorst te behouden. Het naast het stadion gelegen supportersplein zal een verbinding gaan vormen met de aangrenzende woonwijk om ook buiten wedstrijddagen als maatschappelijk plein te kunnen functioneren.

Schermafbeelding 2015-04-14 om 09.51.34
De Adelaarshorst wordt komende zomer grondig vernieuwbouwd. Jelle Beuker deelde de nieuwste visuals met de aanwezige ondernemers. (Foto: Henny Meyerink)

Om het echte Eagles-gevoel te ervaren werd vervolgens de tijd genomen voor een uitgebreide rondleiding langs de heiligdommen van de Adelaarshorst. In drie verschillende groepen werden de aanwezigen richting het spelershome, de kleedkamers, de spelerstunnel en het speelveld geleid. In de uitkleedkamer werden zij getrakteerd op een hilarische comedy show van ‘mystery guest’ Wibo Westra, terwijl ze in de Coldec Lounge hoofdcoach Dennis Demmers aantroffen die hen op bevlogen wijze zijn visie op het sportieve aspect van Go Ahead Eagles gaf.

Schermafbeelding 2015-04-14 om 09.51.41
‘The wall of shoes’ trok veel bekijks tijdens de unieke inkijk in de ‘heiligdommen’ van de Adelaarshorst. (Foto: Henny Meyerink)

Als afsluiting van de avond werden onder het motto ‘Bouw uw eigen netwerk, bouw mee met Go Ahead Eagles’ de opties uiteen gezet om als business partner te profiteren van de vele netwerk- en bedrijfsmogelijkheden die Go Ahead Eagles te bieden heeft. De club heeft daarbij na de vernieuwbouw de beschikking over twee verschillende businesspakketten (een basis- en een topsegment). Ook Harly, die bij de uitgang van de Coldec Lounge klaar stond om met alle potentiële business partners op de foto te gaan, droeg zijn (bouw)steentje bij in een poging om bezoekers bij het sluiten van de avond definitief over de streep te trekken om een echte Eagle te worden.