Ook voor SportMpower is er een einde gekomen aan schooljaargang 2016/2017. Intermetzo was de laatste school die de afgelopen periode deelnam aan het lesprogramma, dat traditioneel werd afgesloten met een bezoek aan een aantal bedrijven. SportMpower-coördinator Frans Hassink brengt verslag uit van de bedrijventour waarmee leerlingen van het Intermetzo de vijf lessen van het programma afsloten.

“Om 12:30 uur werden de leerlingen van het Intermetzo opgehaald met de Go Ahead Eagles spelersbus om op weg te gaan naar het eerste bedrijf van deze tour. Iets later dan gepland kwamen we aan bij Matz Carwash, waar we werden ontvangen door Nick Geels. Nick, al jarenlang een vaste kracht bij Matz en vandaag de dag manager/bedrijfsleider, kon als geen ander vertellen hoe het er aan toe gaat in deze wasstraat. Nick vroeg aan de leerlingen hoeveel liter water zij dachten dat er wordt gebruikt voor het wassen van één auto. Het juiste antwoord luidde: 550 liter. Gelukkig wordt 95% van het gebruikte water gezuiverd en hergebruikt. De overige 5%, die niet zuiver genoeg is om te hergebruiken, wordt afgevoerd naar het riool. Op die manier is Matz erg duurzaam bezig! Na het bekijken van hoe de auto’s precies gereinigd werden, nam Nick de leerlingen mee naar de kantine voor een kleine prijsvraag. ‘Hoeveel auto’s zouden wij vandaag al gewassen hebben?’ De drie leerlingen die het dichtst bij het antwoord zaten, kregen als beloning een coupon voor een gratis hamburger bij McDonald’s. We bedankten Nick voor de interessante rondleiding en vervolgden de bedrijventour naar het tweede bedrijf van de dag.

Na een korte pauze kwamen we aan bij Sportbedrijf Deventer, locatie de Scheg. We werden vriendelijk ontvangen door Marleen Modderkolk, die ons meenam langs alle verschillende zalen en ruimtes binnen de Scheg. We begonnen bij de sportzalen, waar allerlei activiteiten en sporten plaatsvinden, van gymlessen tot grote sporttoernooien en andere evenementen. Hier lopen de beheerders vaak rond die de accommodatie en het materiaal beheren. Ook worden zij vaak ingeschakeld bij calamiteiten binnen de gehele accommodatie. Vervolgens kwamen we bij de squashbanen uit, waar mensen komen squashen, soccersquashen, voetvolleyballen en allerlei andere sporten uitoefenen. Hierna liepen we door naar het zwembad, waar de aquarobics lessen bezig waren in het recreatiebad. In het wedstrijdbad konden de leerlingen zien hoe er een groep mensen meedeed aan de ‘floatfit’ activiteit. Hierbij is het de bedoeling dat de deelnemers allerlei yoga- en fitnessactiviteiten uitvoeren op een klein drijvend vlot, wat er erg intensief uitzag.

Marleen nam ons vervolgens mee langs de verschillende badmeesterposten, waar alle toezichthouders (badmeesters) alle verschillende zones in de gaten houden. De toezichthouders worden opgeleid door middel van allerlei verschillende cursussen en trainingen. Dit houden ze elk jaar weer bij, waardoor ze goed zijn voorbereid op elke situatie. We sloten de rondleiding af op de ijsbaan, ook wel het speelparadijs genoemd. Tussen eind maart en begin oktober kunnen kinderen van alle leeftijden hier klimmen, klauteren, springen, voetballen en nog veel meer. Van luchtkastelen en opblaasvoetbalveldjes tot skelters en karten; er is hier meer dan genoeg te doen. Aan het einde van deze rondleiding mochten de leerlingen van Marleen nog even een balletje trappen in een van de opblaasbare voetbalveldjes. Hierna zat de rondleiding er op. We bedankten Marleen en iedereen nam weer plaats in de spelersbus.

De klas had in de afgelopen weken zo goed meegedaan aan het programma van SportMpower dat iedereen een eigen Go Ahead Eagles shirt had verdiend. Na de uitreiking van de shirts reden we terug naar het Intermetzo om daar de leerlingen weer af te zetten na deze geslaagde dag.”