Go Ahead Eagles leek zaterdag tegen de eerste nederlaag in de voorbereiding aan te lopen. Eredivisieclub FC Emmen moest in de slotfase toezien dat Go Ahead Eagles via Pouwels en Bliek een 0-2 achterstand wegpoetste: 2-2.

Ruim duizend bezoekers trotseerden de hitte en zagen een prima wedstrijd, waarin Go Ahead Eagles zich van zijn beste kant liet zien. Nadat de Deventer’ ploeg al snel met de schrik was vrijgekomen (doelman Verhulst tikte een inzet van Bannink naast) ontspon zich een boeiende partij. Go Ahead Eagles was gelijkwaardig aan FC Emmen, maar was wel slordig in de eindfases. ‘Dat moet beter’, aldus trainer John Stegeman, die doelman Hobie Verhulst en spits Thomas Verheijdt voor het eerst kon opstellen.

De kansen waren duur en omdat ook Dzepar op slag van rust stuitte op doelman Scherpen, stond het halverwege 0-0. Na de pauze werd het snel 0-1. Met een diagonaal schot vanaf de rechterkant liet Glenn Bijl Verhulst kansloos: 0-1. FC Emmen, dat komende week start in de eredivisie en het duel in Terwolde als generale repetitie zag, had echter de grootste moeite met de felle adelaars, maar toen het na een fout van doelman Verhulst 0-2 werd door Marinus, leek de wedstrijd gespeeld. Maar Go Ahead Eagles zette aan en nam alle risico’s.
Die instelling werd beloond. Was het eerst invaller Maarten Pouwels die de bal binnenschoot op aangeven van Bakx; in de laatste minuut zorgde Julius Bliek koppend voor de verdiende gelijkmaker.

Trainer John Stegeman kon leven met de remise. ‘Uitslagen zeggen me in deze fase niet veel. In deze fase zitten we volop in ontwikkeling. De ploeg maakt stap voor stap vorderingen. Er is natuurlijk veel veranderd. Nieuwe spelers moeten worden ingepast, voor de jongens die er al waren is het anders en de spelers moeten ook aan de nieuwe trainer wennen.’
John Stegeman wil nog niet zeggen of de selectie nog versterking behoeft. ‘Zo vlak na een wedstrijd ben ik daar niet mee bezig. Deze week zullen we intern rond de tafel gaan om te kijken of we nog wat gaan doen’

Komende vrijdag rondt Go Ahead Eagles de oefenreeks af met een wedstrijd tegen Sparta in stadion De Adelaarshorst. Het duel begint om 19.00 uur en seizoenkaarthouders hebben gratis toegang.

Go Ahead Eagles – FC Emmen 2-2 (0-0). 48. Glenn Bijl 0-1, 75. Wouter Marinus 0-2, 81. Maarten Pouwels 1-2, 90. Julius Bliek 2-2.
Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz (86. Werkhoven), Veldmate, Baas (77. Bliek); Van der Venne (62. Andrade), Stans, Bakx; Navratil (77. Langedijk), Verheydt (62. Pouwels), Džepar (77. Overgoor).

Geen reacties meer mogelijk.