Isac Lidberg bezorgt Go Ahead Eagles 2-0 bekerzege op Roda JC

Go Ahead Eagles heeft zich vanavond geplaatst voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. In de Adelaarshorst werd Roda JC zonder veel problemen met 2-0 verslagen. Isac Lidberg maakte beide treffers in het bekeraffiche.

Go Ahead Eagles schoot uit de startblokken. Al na vijf minuten viel de openingstreffer te noteren voor de ploeg van Kees van Wonderen. Isac Lidberg werd goed weggestoken en schoot de bal achter Roda JC-doelman Loek Hamers. Een kwartier later kwam de tweede mogelijkheid van de wedstrijd tot stand. Het schot van Iñigo Córdoba werd echter makkelijk gekeerd door de lijnverdediger van de bezoekers. De eerste mogelijkheid van Roda JC was niet veel later: een vrije trap van Robert Klaasen zeilde over het doel van Andries Noppert.

De oogst van Lidberg na een klein halfuur voetballen? Twee kansen, twee doelpunten. In de 29e minuut kopte de Zweedse aanvaller op aangeven van Mats Deijl zijn tweede van de avond binnen. Voor Lidberg waren het zijn eerste twee officiële doelpunten in dienst van Go Ahead Eagles.

De Spanjaard Córdoba en de Griek Botos kregen in de eerste helft ook nog twee kansen, maar wisten geen doel te treffen. Daardoor ging Go Ahead Eagles met een 2-0 ruststand aan de thee.

De eerste mogelijkheid na rust was ook voor het in prachtig ‘bekerpaars’ getinte Go Ahead Eagles. Een poging van Córdoba verdween over de kruising. Over de hele wedstrijd had Go Ahead Eagles het overwicht tegen de nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie. In de problemen kwam het nauwelijks.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Roda Jc

Veel kansen vielen er ook in de tweede helft niet te noteren voor de Zuid-Limburgers. Wanneer Roda JC wél in de buurt van het doel van Go Ahead Eagles kwam, stond Andries Noppert goed gepositioneerd. Met nog een kleine twintig minuten te gaan kreeg Botos een grote kans op de 3-0. Via de Roda-keeper en de lat vloog de bal uiteindelijk over.

De laatste mogelijkheden van de wedstrijd waren ook voor Go Ahead Eagles. Een kopbal van invaller Boyd Lucassen werd gekeerd. In de extra tijd lukte het ook Ogechika Heil niet om zijn invalbeurt te bekronen met een treffer. Daardoor bleef het 2-0 in De Adelaarshorst en plaatste Go Ahead Eagles zich zonder veel problemen voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker.

Go Ahead Eagles – Roda JC 2-0 (2-0)
5’ Isac Lidberg 1-0
29’ Isac Lidberg 2-0

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Go Ahead Eagles: Andries Noppert; Mats Deijl, Jay Idzes, Joris Kramer, Bas Kuipers (46’ Boyd Lucassen); Luuk Brouwers (72’ Cuco Martina), Philippe Rommens (86’ Yacine Bourhane); Iñigo Córdoba (72’ Martijn Berden), Giannis Botos (72’ Ogechika Heil), Ragnar Oratmangoen; Isac Lidberg.

Roda JC: Loek Hamers; Stefano Marzo, Daryl Werker, Guus Joppen, Richard Jensen (53’ Niek Vossebelt); Robert Klaasen, Robin Schoonbrood (53’ Xander Lambrix); Denzel Jubitana (86’ Jimmy Vijgen), Patrick Pflücke, Amir Absalem (66’ Jeremy Cijntje); Dylan Vente (66’ Dailon Rocha Livramento).

Fotografie: Erik Pasman