Eerste Selectie

Jacob Mulenga ‘still not done yet’

‘Not done yet’. Met die woorden werd Jacob Mulenga vorig jaar oktober aangekondigd als nieuwe aanwinst van Go Ahead Eagles. Inmiddels kan gesproken worden over ‘Still not done yet’, aangezien de club en de aanvaller overeenstemming hebben bereikt over een contractverlenging voor één jaar.

Met zes doelpunten in 28 competitiewedstrijden had Jacob Mulenga cijfermatig een belangrijke bijdrage in het voor Go Ahead Eagles succesvolle seizoen 2020/2021. Daarnaast vervulde de 37-jarige Zambiaan met zijn routine, mentaliteit en arbeidsethos een motiverende en stimulerende mentorrol binnen de eerste selectie van Go Ahead Eagles. “Ik voel me vereerd dat ik nog een jaar heb bijgetekend en met Go Ahead Eagles in de Eredivisie mag spelen”, vertelt Mulenga. “Ik heb een goede relatie met de clubleiding van Go Ahead Eagles en de staf van de eerste selectie. Het was daarom voor mij een gemakkelijke keuze om bij de club te blijven. We hebben bij Go Ahead Eagles allemaal dezelfde strategie en doelstelling voor ogen en ik kijk heel erg uit naar de uitdaging die er in het seizoen 2021/2022 voor de club in de Eredivisie ligt.”

Tekst gaat verder onder video.


(Video: Dennis Hendriks)

Mulenga verwacht op basis van zijn ervaring en routine ook in de naderende voetbaljaargang een positieve bijdrage aan het team te kunnen leveren. “Ik heb vijf jaar met FC Utrecht in de Eredivisie gespeeld en weet precies wat we kunnen verwachten. Natuurlijk besef ik dat Go Ahead Eagles als club geen groot budget heeft. Maar we hebben wél supporters die alles geven en daarom voor ons als spelers een reden zijn om óók alles te geven op het veld. Dat is waar het in voetbal om draait. Eén ding kan ik de supporters daarom alvast meegeven: we zullen elke wedstrijd met hartstocht en passie spelen en elk duel benaderen alsof het een finale is.”

(Foto: Erik Pasman)

Terug naar overzicht