Waar de eerste selectie van Go Ahead Eagles ook naartoe reist voor het spelen van een uitwedstrijd, TCR Tours is er bij! De specialist in groepsvervoer is immers al jarenlang de leverancier van de spelersbus van Go Ahead Eagles. Beide partijen hebben de al zeventien jaar durende samenwerking opnieuw met nog eens vijf jaar verlengd.

“Als iets goed gaat en goed voelt, blijf je bij elkaar”, is Bas Roescher, directeur van TCR Tours, duidelijk over de reden waarom Go Ahead Eagles en zijn bedrijf elkaar ook de komende vijf jaar trouw blijven. “Wij weten op welke mensen binnen de club we kunnen bouwen. En dat geldt ook andersom.”

Via een tip van Hans van Zuidam van PS Koeltechniek, eveneens al jarenlang Business Partner van Go Ahead Eagles, kwam TCR Tours ruim zeventien jaar geleden in contact met Go Ahead Eagles toen de vorige busleverancier van de club ermee stopte. “Jarenlang is Herman vervolgens de vaste chauffeur geweest van de Eagles-spelersbus”, weet Roescher. “Inmiddels is hij gepensioneerd en tegenwoordig rijdt Ronald de spelers naar alle uitwedstrijden. Richting Go Ahead Eagles hebben we uitgesproken dat we de club graag van een nieuwe spelersbus met een mooie ‘look and feel’ willen voorzien. We verwachten dat deze na de winterstop klaar zal zijn.”

Tekst gaat verder onder foto.(Foto: Erik Pasman)

Buiten wedstrijddagen om kunnen ook bedrijven en particulieren de nieuwe Eagles-spelersbus, net als de huidige spelersbus, huren voor bedrijfsuitjes en familiefeestjes. “Het is mooi om te zien dat mensen ons steeds beter weten te vinden”, geeft Roescher aan. “Thermen Bussloo heeft al eens gebruik gemaakt van de spelersbus en recent heeft ook Studio Coldec de bus een paar dagen achtereen benut. Ze zijn onder andere met de Eagles-bus naar Schiphol gegaan om Chinese gasten op te halen en nadien zijn ze ook in de spelersbus naar De Adelaarshorst gereden om met hun Chinese relaties een bezoek te brengen aan Go Ahead Eagles – Jong Ajax.”

De samenwerking tussen Go Ahead Eagles en TCR Tours gaat verder dan alleen het vervoeren van de eerste selectie naar uitwedstrijden. De vier jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding maken eveneens diverse keren per jaar gebruik van de spelersbus op weg naar hun uitduels. Daarnaast is TCR Tours met taxi-service Taxi RideNOW ook de Business Partners van de club van dienst om hen rond thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles naar De Adelaarshorst en/of terug naar huis te brengen.

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto: Dennis Bresser)

Het warme clubgevoel van Go Ahead Eagles spreekt Roescher aan. “Mijn moeder is een echte Deventerse en Go Ahead Eagles zit ook bij mij in het bloed. Een wedstrijd in De Adelaarshorst is één grote emotionele gebeurtenis. Ook ik spring regelmatig op van mijn stoel en ga echt wel op in het fanatieke.” Hetzelfde saamhorigheidsgevoel heeft ook familiebedrijf TCR Tours hoog in het vaandel staan. “Ondanks dat we inmiddels ruim 600 mensen in dienst hebben, proberen we dat familiegevoel erin te houden”, vertelt Bas Roescher, die samen met zijn broer Marc als derde generatie aan het roer staat van de onderneming uit Raalte. “Niet voor niets zijn de lijnen binnen ons bedrijf kort en zijn we als directie voor iedereen gemakkelijk te benaderen. Wat dat betreft ben ik een echt mensenmens.”

Jan Willem van Dop (algemeen directeur Go Ahead Eagles): “Hoe mooi is het als een partnership van inmiddels zeventien jaar weer wordt verlengd voor vijf jaar? Dat zegt ook iets over de partner TCR Tours. Het feit dat het niet alleen gaat om de spelersbus, maar ook om het vervoer van onze jeugdelftallen en de taxi-service voor onze Business Partners, geeft aan dat we praten over een totaalpakket. Ook voelen we dat TCR nóg meer wil investeren in onze relatie door met een nieuwe spelersbus te komen. Deze zullen wij als club ook zeker onder de aandacht gaan brengen bij onze Business Partners, want hoe leuk is het om de spelersbus van Go Ahead Eagles in te kunnen zetten voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes?”


(Foto: Erik Pasman)