In acht dagen drie wedstrijden spelen, zeven punten behalen en drie clean sheets boeken. Voor Jay Gorter en zijn teamgenoten was de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Eindhoven een fijne afsluiter van een drukke voetbalweek. 

Met zes clean sheets in acht competitiewedstrijden kan Jay Gorter als doelman alleen maar positief terugkijken op de afgelopen weken. “Het voelt voor mij altijd erg lekker als ik achterin de nul kan houden, maar ik doe dit natuurlijk niet alleen. De verdediging staat als een huis. Dat we deze week afsluiten met de eerste thuisoverwinning is een mooie beloning, aangezien we als team een goede week hebben gedraaid.”

Tekst gaat verder onder foto.


Ook tegen De Graafschap hield Jay Gorter afgelopen dinsdag zijn doel schoon. (Foto: Erik Pasman)

De wedstrijd tegen FC Eindhoven begon in De Adelaarshorst vijf minuten later, nadat bleek dat de uitslag van de coronatesten van vijf Eindhoven-spelers nog niet binnen waren. Het basiselftal van de Brabanders moest dus worden aangepast. Volgens Gorter zorgde dit niet voor verwarring binnen de Eagles-selectie. “We hebben in de kleedkamer tegen elkaar gezegd: het maakt niet uit tegen wie we komen te voetballen, we moeten dicht bij onszelf blijven. Dit hebben we uiteindelijk ook gedaan door ons eigen spel te spelen.”

Tekst gaat verder onder foto.


Jay Gorter in actie tijdens FC Dordrecht – Go Ahead Eagles, het eerste competitieduel waarin de Eagles-doelman dit seizoen achterin de nul hield. (Foto: Erik Pasman)

Toch had Go Ahead Eagles aanvankelijk moeite om tegen de stug spelende Eindhovenaren mogelijkheden te creëren. “In het begin van de wedstrijd had FC Eindhoven de meeste kansen. Voor ons was het daarom fijn dat Sam Beukema via een spelhervatting de 1-0 scoorde. FC Eindhoven moest toen meer gaan forceren, waardoor de wedstrijd openbrak en wij meer kansen kregen.”

Desondanks lieten het tweede en derde doelpunt van respectievelijk Jacob Mulenga en Bas Kuipers nog enige tijd op zich wachten. Gorter: “Wij probeerden door hun organisatie heen te spelen, aan het einde van de wedstrijd lukte dit ons beter. Ik denk dat we tevreden mogen zijn dat we drie goals hebben gemaakt. Eerder dit seizoen was dit nog anders en scoorden we weinig tot geen doelpunten. Dat we nu met een 3-0 overwinning het veld afliepen, is een positieve ontwikkeling.”

(Foto: Henny Meyerink)