Eerste Selectie

Jay Idzes: ‘Kunnen terugkijken op geslaagd bekertoernooi’

Samen met zijn teamgenoten stond Jay Idzes gisteravond na afloop van de wedstrijd tegen PSV met lege handen. De Eindhovenaren waren in De Adelaarshorst met 1-2 te sterk in de halve finale van het bekertoernooi. Toch kan de ploeg van Kees van Wonderen terugkijken op een fantastisch bekeravontuur.

“We wisten dat het tegen PSV een moeilijke pot ging worden, maar we wilden graag de goede lijn van afgelopen zondag tegen Ajax doortrekken”, vertelt Idzes, die in de tweede helft als invaller binnen de lijnen verscheen. “In de eerste helft lukte dat aardig en kwamen we door een goede goal ook op voorsprong. Helaas voor ons kwam vlak voor rust die rode kaart en met 1-1 op het scorebord wisten we dat het een moeilijke tweede helft zou gaan worden.”

Na de rust bracht Van Wonderen, met onder meer Idzes, een aantal verse krachten. “Ik was eigenlijk in het veld gekomen om een verdedigend blok te creëren”, vervolgt de centrale verdediger. “Het plan van de tweede helft was om de boel achterin zo goed mogelijk dicht te houden en naar voren te gaan indien de kans zich zou voordoen. Ik denk dat we er alles aan hebben gedaan en denk dat we al met al trots op onszelf kunnen zijn.” Trots is Idzes ook op de supporters. “De fans waren weer fantastisch. Als speler ben je hartstikke blij om in dit stadion te mogen spelen met zo’n aanhang. De support is altijd immens. Ook als we niet winnen, zoals tegen PSV. Komende zaterdag weten we dat ze er ook weer zullen zijn tegen FC Utrecht en dat doet gewoon veel met ons als spelers.” Met een goed gevoel kijkt Idzes terug op het bekeravontuur van Go Ahead Eagles. “De atmosfeer van de halve finale en alles eromheen waren fantastisch om mee te maken. We hebben vier tegenstanders moeten verslaan om deze fase van het toernooi te bereiken. We kunnen dus zeker terugkijken op een geslaagd bekertoernooi.”

Go Ahead Eagles Psv (8)
Terug naar overzicht