Eerste Selectie

Jelmer Sevenster nieuwe fysiektrainer Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft Jelmer Sevenster vastgelegd als nieuwe fysiektrainer. Hij maakt vanaf komend seizoen deel uit van de staf van de hoofdmacht. Daarnaast gaat hij fysiektrainingen geven bij de Voetbalopleiding. Sevenster komt over van SC Cambuur, waar hij de afgelopen vier jaar actief was in de Voetbalopleiding.

Wat doet een fysiektrainer? “Als fysiektrainer leid ik alle trainingen die te maken hebben met het fysieke aspect”, aldus Jelmer Sevenster. “Je kunt hierbij denken aan herstel-, loop- en krachttrainingen, maar ook aan de warming-up voor trainingen en wedstrijden. Het doel: spelers beter laten bewegen; betere atleten van ze maken. Dat gaat verder dan alleen conditie. Denk bijvoorbeeld aan sneller keren en draaien, of kunnen rondkijken zonder de controle over de bal te verliezen.”

Progressie
Sevenster doorliep de ALO Groningen of Hanze Instituut voor Sportstudies, waar hij zich specialiseerde in fysiektrainingen aan topsporters. Nadat hij zijn afstudeerstage voltooide bij SC Cambuur, ging hij daar aan de slag in de Voetbalopleiding. “Bij SC Cambuur heb ik me verder kunnen ontwikkelen in dit vakgebied”, aldus Sevenster. “Niet alleen in het geven van trainingen, maar ook in het kijken naar de lange termijn en het meten van de progressie die spelers boeken.”

Na vier jaar Voetbalopleiding van SC Cambuur voelde de Leeuwarder zich klaar voor de volgende stap. “Via John Stegeman kwam ik in contact met de leiding van Go Ahead Eagles, waarna ik een presentatie heb gehouden voor de clubleiding en medische staf. Blijkbaar beviel mijn visie op fysiektraining. Ik kijk er erg naar uit om samen te gaan werken met de overige stafleden van Go Ahead Eagles.”

Schakel
Technisch manager Paul Bosvelt is content met het vastleggen van de fysiektrainer. “We zetten actief in op persoonlijke groei van spelers. Zowel voetballend als fysiek. De voetballende groei van een speler kan belemmerd worden als het fysieke gedeelte niet goed zit. Andersom kan goede fysiektraining de voetballende groei stimuleren. Jelmer is daarin een belangrijke schakel tussen technische- en medische staf.”

Terug naar overzicht