Jerry van Ewijk heeft voor drie jaar getekend bij Go Ahead Eagles. Daarmee heeft de club -zoals nadrukkelijk was beoogd- doelpunten ingekocht. Aanvaller Van Ewijk, hij kan ook uitstekend op 10 spelen, liet bij De Graafschap afgelopen seizoen indrukwekkende cijfers noteren met 19 goals en 14 assists.
Van Ewijk, op 12 maart 1992 geboren in Arnhem, doorliep bij PSV en Vitesse de jeugdopleiding en werd in 2011 door de Arnhemmers verhuurd aan AGOVV. Vervolgens speelde hij drie jaar in Doetinchem bij De Graafschap, waar hij afgelopen seizoen los kwam en –ondanks dat hij niet eens altijd een basisplaats had- 18 competitiegoals maakte en 1 goal in de door De Graafschap gewonnen play offs. Omdat hij, zoals alle spelers met een aflopend contract, transfervrij mocht vertrekken stonden de clubs in de rij voor Van Ewijk. Go Ahead Eagles wist onder meer NEC, VVV, Heracles en NAC Breda af te troeven.
Van Ewijk koos op gevoel voor Go Ahead Eagles: “Die club volgt mij langer, daar spreekt enorm vertrouwen uit en dat gaf Go Ahead nu ook een streepje voor. Ik ben een gevoelsjongen en de gesprekken met Adrie Steenbergen en Dennis Demmers deden me echt goed. Warme mensen. Ik heb ook met Sjoerd Overgoor gesproken, die evenals ikzelf Robert Postma als zaakwaarnemer heeft, Sjoerd zei ook dat Go Ahead als club echt goed voelt.”
Robert Postma: “Bij Go Ahead komen spelers in een warm bad en worden ze daadwerkelijk beter. Het traject van Sjoerd heb ik ook voor Jerry voor ogen: beter worden in de Jupiler League, naar de Eredivisie en dan doorontwikkelen. Dat is overigens ook echt een drive van Jerry: hij wil de club terugbrengen naar waar ze horen.”
Van Ewijk: “Eigenlijk wilde ik nu al naar de Eredivisie, maar Go Ahead gaf me echt het gevoel dat ze me heel graag wilden hebben en daarmee namen ze de laatste twijfels weg. Ik wil bovenin meedraaien met het team en wat mezelf betreft: ik wil topscorer worden van de Jupiler League. Waarom? Simpel. Ik hou van voetbal en van scoren en ik hou nog meer van de beste zijn, haha. En natuurlijk speelt ook mee dat we in een vernieuwd en vol stadion gaan spelen, daar geniet je als voetballer altijd enorm van.”
Adrie Steenbergen, RvC-lid Voetbalzaken: “Met Jerry hebben we weer een speler in onze gelederen die garant staat voor scorend vermogen en doelgerichtheid. Zijn spel en zijn cijfers waren afgelopen seizoen heel opvallend, voor ons is hij een zeer welkome versterking.”