De oudste twee jeugdelftallen van Go Ahead Eagles hebben zaterdag gewonnen, de jongste twee verloren.

Go Ahead Eagles Onder-19 was in Diepenveen met 1-0 te sterk voor Zeeburgia. Toine Rorije had een harde wedstrijd gezien waarin de O19 vooral goed verdedigde. “En daar begint het mee, duels winnen. De jongens vlogen er behoorlijk op.” Wel is het zaak dat zij voorin niet te vroeg de beslissende pass willen geven, wat Rorije ze een aantal keer zag doen, om vervolgens balverlies te lijden. “We moeten het voorin iets beter uitspelen, met meer rust.”


Een bescheiden regendans bij Go Ahead Eagles Onder-17 na de 2-0 van Michalis Spiridakis.

Goed op weg
Het Onder-17-elftal kende op De Zandweerd in Deventer weinig moeite met FC Den Bosch: 2-0. Het enige verwijt dat de ploeg van trainer Jan Kromkamp zich kon maken, was dat het de wedstrijd eerder had moeten beslissen. Michalis Spiridakis gooide het duel pas in de slotfase op slot met de prachtige 2-0, een schot vanaf zestien meter hoog in het doel. Kevin Greeven tekende voor rust uit een strafschop voor de openingstreffer. Aanvoerder Greeven, een opstomende linksachter, denkt dat de O17 bij de bovenste drie ploegen kan eindigen in de eerste divisie (laag). Het doel is nacompetitie ontlopen en met zeven punten uit vier wedstrijden is het team goed op weg. Greeven: “Het gaat lekker, er zit een stijgende lijn in ons spel. Alle spelers hebben een duidelijke ontwikkeling doorgemaakt. In het begin van het seizoen lieten we nog weleens over ons heenlopen en waren we onrustig, maar we voetballen beter en behalen meer resultaat. Als we zo doorgaan, halen wij onze doelstelling.”


Go Ahead Eagles Onder-15 verdedigt uit tegen DWS.

Wedstrijdbeelden
Onder-15 incasseerde op De Muggert in Wesepe een nederlaag tegen DWS (2-3), maar assistent-trainer Tristan Berghuis ziet dat zijn team goed op weg is. “We zijn er steeds heel dichtbij, doen het hartstikke goed, dat moet een keer beloond worden.” Pim Saathof zette Go Ahead Eagles op voorsprong door bij de tweede paal een hoekschop van Stan ter Haar tegen de touwen te volleren. “Een geweldige goal”, vond Berghuis. Na de 1-2 ruststand, maakte Dinand Burgmeijer in de tweede helft snel gelijk. Dat DWS vervolgens dodelijk was en de 2-3 scoorde, zorgde uiteraard voor teleurstelling. Gelukkig zijn er wedstrijdbeelden, want daar wil Berghuis graag met een aantal verdedigers naar kijken. “De tegendoelpunten vielen uit omschakelmomenten. We moeten kijken hoe dat heeft kunnen gebeuren om het in vervolg te voorkomen.”


Feestje bij de Onder-15 na een doelpunt tegen DWS.

Messen tussen de tanden
Go Ahead Eagles Onder-13 draait een prima seizoen, maar was op De Muggert niet opgewassen tegen het vechtvoetbal van degradatiekandidaat Almere City FC: 3-4. Trainer Uğur Yildirim: “Na een 1-3 achterstand, kwamen we goed terug tot 3-3 en de tweede helft was er helemaal niks aan de hand. Almere kreeg één kans en kopte raak: 3-4. Zij speelden met de messen tussen de tanden waardoor een kei- en keiharde wedstrijd ontstond. We hebben wel wat schoppen gekregen, ja. Almere moest het wel op deze manier aanpakken, want hoe wil je ons anders bestrijden? Wij zijn een voetballende ploeg. Toch is de aanpak van Almere een kwaliteit. We hadden de tweede helft volledig onder controle, maar helaas zonder resultaat.” Yildirim heeft het vizier alweer naar voren gericht en verheugt zich op de komende weken. “We krijgen met FC Utrecht, AZ en FC Twente mooie tegenstanders.”


Onder-13, in afwachting van een hoge bal…

Karakteristieken:
Tweede divisie A: Go Ahead Eagles O19 – Zeeburgia O19 1-0 (1-0). Doelpunt GAE: Zakaria Eddahchouri.
Eerste divisie (laag): Go Ahead Eagles O17 – FC Den Bosch O17 2-0 (1-0). Doelpunten GAE: Kevin Greeven, Michalis Spiridakis.
Eerste divisie A: Go Ahead Eagles O15 – DWS O15 2-3 (1-2). Doelpunten GAE: Pim Saathof, Dinand Burgmeijer.
Eerste divisie A: Go Ahead Eagles O13 – Almere City FC O13 3-4 (3-3). Doelpunten GAE: Bruno van den Dungen (2), Ibrahima Kouyate.