Een doelpuntenfestijn voor de voetbalopleiding van Go Ahead Eagles. Liefst negentien keer was het bingo. En dan te bedenken dat er maar twee teams in actie kwamen: Onder-19 voor de competitie tegen hekkensluiter SV Urk (10-0; goed voor de eerste periodetitel) en Onder-13 in de beker tegen FC Den Bosch O12 (0-9).

Het O19-elftal wist dat het kwetsbare Urk de ruimtes klein zou houden en heeft uitvoerig op een passende strijdwijze getraind. Dat pakte op het veld van VV Diepenveen uit zoals gehoopt. Het balletje ging lekker rond, de onderlinge communicatie was goed en het afmaken van de kansen was geen enkel probleem. “Toch maak je, tegen welke tegenstander dan ook, niet zomaar tien goals”, zei trainer Kick Maatman. “Dat ons dat wel lukte, betekent dat we lang geconcentreerd konden blijven. Er zaten prachtige doelpunten tussen.” Samuel Wakana maakte zijn rentree en deed een kwartier mee. Hij kampte na de eerste wedstrijd met knieklachten. “Samuel viel goed in.”

Trainer Uğur Yildirim gaf toe dat zijn elftal (O13) het iets te gemakkelijk had tegen de O12-pupillen van FC Den Bosch. “Wij waren een paar maten te groot. Onze keeper Lars Helmers heeft nauwelijks wat te doen gehad. Zijn enige balcontact was een uittrap na een achterbal.” Een ideale wedstrijd om eerstejaars O13-spelers voor de leeuwen te gooien. “Alle eerstejaars hebben meegedaan en ongeacht de sterkte van de tegenstander: je moet het wel even laten zien. Dat deden ze goed”, vond Yildirim. “Maar echt leerzaam was deze wedstrijd niet.”

Karakteristieken:
Tweede divisie A: Go Ahead Eagles O19 – SV Urk O19 10-0 (4-0). Doelpunten GAE: Zakaria Eddahchouri (5), Jairzinho Slijngard (3), Dani Cloteda, Ahmet Erdem.
Beker: FC Den Bosch O12 – Go Ahead Eagles O13 0-9 (0-6). Doelpunten GAE: Bruno van den Dungen (3), Brian Goudbeek (2), Ibrahima Kouyate (2), Leon Opdam, Tim Adam.