Oud-jeugdspelers van Go Ahead Eagles zijn nog in allerlei vormen betrokken bij de club. Zo zijn ze actief in de Voetbalopleiding, OldStars, selectie en staf van het eerste (foto), in de sponsorgroep en op de tribunes. Maar vanaf heden zijn alle jeugdexponenten ook met foto vereeuwigd in de gangen van De Adelaarshorst.

In navolging van de wand met ‘Trainers van Juweel’ is sinds deze week ook een wand met alle doorgebroken jeugdspelers sinds de invoering van het betaald voetbal in 1954 te bewonderen in het stadion. Niet minder dan 113 jeugdexponenten sieren de wand. Van Bulteel tot Beukema en van Overmars (tweemaal) tot Oosthout. Voor sommigen bleef het bij een handjevol wedstrijden; anderen groeiden zelfs uit tot international, zoals Van Marwijk, De Zeeuw, Kromkamp en Michiels. Laatstgenoemde overigens van het Indonesische nationale team.

Verschillende icoontjes geven aanvullende informatie bij de spelers. Er is bijvoorbeeld een speciaal icoontjes voor jeugdexponenten die 100 competitieduels of meer speelden voor Go Ahead Eagles. Ook voor het spelen van Europese duels met Go Ahead (Eagles) en het uitgroeien tot international is een speciale vermelding. Tot slot zijn er twee spelers die hun hele carrière als profvoetballer, bestaande uit minstens acht seizoenen, uitkwamen voor Go Ahead Eagles. Voor hen is een speciaal ‘Mister Go Ahead Eagles’-icoontje ontworpen.

Voor het samenstellen van de wand zijn de volgende criteria gehanteerd:
1) De betreffende speler heeft zijn debuut in het betaald voetbal in competitieverband gemaakt bij Go Ahead (Eagles).
2) De betreffende speler is actief geweest in één van de jeugdteams van Go Ahead (Eagles) en/of heeft gewoond in het jeugdinternaat. Het beloftenteam telt niet als jeugdteam.De wand, die het rijke verleden en heden van de Voetbalopleiding, visueel maakt, is te vinden in de mixed-zone van De Adelaarshorst, tegenover de ‘uitkleedkamer’. Dat betekent dat de spelers van de beloften, waarvan menigeen is doorgestroomd vanuit de jeugd, er elke dag langslopen en zich vergapen aan al die spelers die hun droom al eerder waarmaakten: debuteren in rood-geel.

Wil jij de wand met jeugdexponenten ook met eigen ogen bewonderen? Dat kan met de Go Ahead Eagles Tours! Klik hier voor meer informatie.

Tot slot een dankwoord richting de volgende personen/organisaties:
– Fotograaf Jan Rutgers
– Fotograaf Erik Pasman
– Fotograaf Henny Meyerink
– Fotograaf René Geerars
– Fotograaf Han Balk
– VI Images
– Stichting Niet te Kraken
– Opta

Drijvende krachten achter de totstandkoming van de muur zijn Thijs Dekker (20) en Mark Spenkelink (20). Middenvelder Dekker en doelman Spenkelink maken deel uit van de eerste selectie van Go Ahead Eagles en liepen daarnaast vanuit hun hbo-studie Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion stage op de Media-afdeling van Go Ahead Eagles.