Jeugdig beloftenteam speelt fris en pakt punt

Na een enerverende tweede helft hebben de beloften van Go Ahead Eagles een punt gepakt tegen Fortuna Sittard 2 (1-1). A-junior Givan Werkhoven scoorde woensdagavond namens de roodgelen op het kunstgras van Apeldoornse Boys.

Kort voor rust kwam het op dat moment iets sterkere Fortuna op voorsprong door een doelpunt van Faissal Argoubi. De uitstekende spelende Werkhoven stelde in de tweede helft snel orde op zaken. Hij kapte een paar verdedigers uit en schoot beheerst raak in de verre hoek.

Go Ahead Eagles moest het deze keer doen zonder spelers van het eerste, daar zij maandag nog een wedstrijd gespeeld hadden. Maar de jeugdige equipe van trainer Kick Maatman – een mix van beloften- en A-junioren – kwam met name na rust fris en gretig voor de dag. Dat leverde bij vlagen voorbeeldig voetbal op en een handvol kansen. De Deventer ploeg vergat zichzelf echter te belonen. De Limburgers werden zo nu en dan gevaarlijk uit de counter, waarbij Mark Spenkelink prima keeperswerk verrichtte.

Maatman had genoten van het talent dat zich in Apeldoorn manifesteerde. “Die jongens moet je een podium bieden en dat kon mooi nu. In de tweede helft golfde het spel alle kanten op, mooi om te zien. Jongens die in de beloften spelen hebben het niet altijd makkelijk, zij krijgen met veel teleurstellingen te maken. Maar als je ziet hoe ze vanavond voor de dag kwamen, dat is een compliment waard. Ze hebben zich als groep laten zien en speelden écht met lef. Ze maakten samen een vuist tegen Fortuna.”

Go Ahead Eagles: Spenkelink; Postma, Dekker, De Groot, Defares; Bobson, Vloedgraven (75. Dirksen), Reugebrink; Zandvliet (61. Bayraktar), Werkhoven, Hettinga (75. Aharar).

Karakteristiek:
Go Ahead Eagles 2 – Fortuna Sittard 2 1-1 (0-1). 39. Faissal Argoubi 0-1, 55. Givan Werkhoven 1-1.