De bal gaat weer rollen voor de jeugdteams van Go Ahead Eagles. Onder-15 bijt in Noord-Brabant het spits zaterdagmiddag af met een bekerduel tegen NAC Breda O15. De komende weken betreden ook Onder-19, Onder-17 en Onder-13 de grasmat weer. Hoogste tijd om vooruit te blikken op de tweede seizoenshelft van de Eagles-jeugd!

Go Ahead Eagles Onder-19

Op zaterdag 25 januari begint voor Go Ahead Eagles de tweede seizoenshelft. De formatie van Erik Zandstra speelt dan in het bekertoernooi een wedstrijd tegen Longa ’30 uit Lichtenvoorde. De talenten van Longa ’30 O19 zijn geen onbekenden voor Zandstra, want hij is tevens succesvol hoofdtrainer van het eerste elftal van Longa ’30.

Een week na de bekerwedstrijd hervat Go Ahead Eagles Onder-19 de competitie met een thuiswedstrijd tegen Hercules O19. De ploeg van Zandstra staat op de vijfde plaats in de Tweede Divisie A en hoopt na de winterstop een stap te zetten richting de bovenste plaatsen. De achterstand op koploper SC Cambuur O19 bedraagt negen punten. De doelstelling van Go Ahead Eagles Onder-19 is om in de Top-3 te eindigen en met een achterstand van vier punten op de derde plaats is dat nog steeds mogelijk.

Bekijk hier het volledige wedstrijdprogramma van Go Ahead Eagles Onder-19.

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles Onder-17

Voor Go Ahead Eagles Onder-17 begint de competitie pas volgende maand. Om precies te zijn op 1 februari; Go Ahead Eagles O17 krijgt dan op sportpark Zuiderlaan in Twello bezoek van Be Quick 1887 O17.

Trainer Uğur Yildirim ging met zijn spelersgroep als winterkampioen de winterstop in en Go Ahead Eagles Onder-17 wil dit seizoen ook voor het daadwerkelijke kampioenschap gaan. Onder-17 heeft een voorsprong van twee punten opgebouwd op naaste achtervolger Zeeburgia O17. In de eerste elf competitiewedstrijden verloor Onder-17 twee wedstrijden, speelde het één keer gelijk en de andere acht wedstrijden eindigden in een overwinning voor de formatie van Yildirim.

Bekijk hier het volledige wedstrijdprogramma van Go Ahead Eagles Onder-17.

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles Onder-15

Zaterdagmiddag om 12:00 uur begint Go Ahead Eagles Onder-15 aan de tweede seizoenshelft. Voor Onder-15 staat er met het bekerduel tegen de leeftijdsgenoten van NAC Breda direct een verre uitwedstrijd op het programma.

In competitieverband zien we Go Ahead Eagles Onder-15 in de tweede seizoenshelft terug in de Eerste Divisie-hoog, want de ploeg van Tristan Berghuis werd voor de winterstop overtuigend kampioen in de Eerste Divisie-laag. Het was de tweede promotie op rij voor Onder-15, dat zich de komende maanden mag opmaken voor wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van onder meer PEC Zwolle, Fortuna Sittard en SC Cambuur.

Bekijk hier het volledige wedstrijdprogramma van Go Ahead Eagles Onder-15.

Go Ahead Eagles Onder-13

Go Ahead Eagles Onder-13 wist zich voor de winterstop te handhaven in de Eerste Divisie-hoog. Dat betekent dat Onder-13 ook na de winterstop actief is in diezelfde divisie. En daar mag het team van trainer Jip Ellenbroek best trots op zijn, want het treft daarin alleen maar jeugdteams van profclubs. Met onder andere wedstrijden tegen Ajax O13-2 en De Graafschap O13-1 staan er genoeg interessante affiches op de rol voor de ploeg van Ellenbroek. Onder-13 begint op zaterdag 25 januari aan de tweede seizoenshelft; FC Volendam Onder-13 is dan te gast op sportpark Zuiderlaan in Twello.

Bekijk hier het volledige wedstrijdprogramma van Go Ahead Eagles Onder-13.

(Foto: Carlo Bruil)