Nieuws Algemeen

Jeugdteams PSV en Feyenoord op bezoek bij Voetbalacademie

Zes wedstrijden op vijf verschillende sportcomplexen. Dat is wat de Go Ahead Eagles Voetbalacademie te wachten staat dit weekend. Vier thuiswedstrijden en twee uitwedstrijden staan er morgen (zaterdag 4 november) voor de boeg, waarin de jeugdelftallen zich weer van hun beste kant kunnen laten zien.

Onder-16 hoopt tegen nummer twee PSV O16 te kunnen stunten. De Eindhovenaren wonnen op de Herdgang eerder dit jaar nog met 4-1 van de ploeg van Jip Ellenbroek, die momenteel onder de streep staat in Divisie 1A. Om 11:30 uur wordt er afgetrapt op sportpark Zuiderlaan in Twello. Onder-18 speelt een uitwedstrijd in Nijmegen. NEC O18 stond na drie wedstrijden nog bovenaan  – samen met Go Ahead Eagles O18 en FC Eindhoven O18 – maar haakte af toen ze met 4-0 onderuit gingen tegen de equipe van Jeroen Spies. Go Ahead Eagles O18 won de laatste twee wedstrijden overtuigend en is de trotse koploper van Divisie 3A. De aftrap is om 12:30 uur op sportcomplex De Eendracht.

Onder-21 speelt een zespuntenduel tegen Feyenoord O21. De Rotterdammers staan met 12 punten op de derde plek, terwijl O21 drie punten minder heeft en op de zesde plek staat . Beide ploegen speelden tot dusver al drie keer gelijk, zo ook ruim een maand geleden toen beide teams elkaar in evenwicht hielden: 2-2. Het affiche staat om 17:15 uur gepland op het sportpark van Albatross in Ugchelen.

Onder-15 verloor vorige week de koppositie in Divisie 2A, maar gaat morgen weer een gooi doen om die te heroveren op ADO Den Haag O15. Dat moet gebeuren tegen VVV-Venlo / Helmond Sport O15. Het eerste treffen tussen beide ploegen eindigde in een spectaculaire 4-4. Inmiddels hebben de mannen van Peter Vogel wel 10 punten meer dan de Brabanders. De wedstrijd gaat om 15:00 uur beginnen op sportpark De Muggert in Wesepe. Op datzelfde sportpark speelt Onder-13 een paar uur eerder (12:45 uur) tegen De Graafschap O13-2. De Doetinchemmers staan onderaan in Divisie 2D, maar speelden eerder wel met 1-1 gelijk tegen de pupillen van Bram Meuwissen. 

Onder-14 reist af naar Ermelo voor het duel tegen DVS’33 O14, een tegenstander die tot dusver pas vijf punten bij elkaar heeft gesprokkeld. De manschappen van Patrick Kieftenbelt hebben daarentegen alles nog gewonnen en stevenen dus af op het kampioenschap in Divisie 3B. Promotie kan morgen nog niet veiliggesteld worden, maar dát het gaat gebeuren, daar twijfelt inmiddels bijna niemand meer aan.

Terug naar overzicht