Jochem de Weerdt verruilt het trainerschap van Go Ahead Eagles C1 per volgend seizoen voor het hoofdtrainerschap van NSC Nijkerk. Go Ahead Eagles betreurt zijn vertrek, maar begrijpt de keuze van De Weerdt, die graag met een oudere leeftijdsgroep wil werken.

“NSC speelt in de zaterdaghoofdklasse, een prachtniveau”, glundert De Weerdt (38). “Ik ben Go Ahead Eagles superdankbaar voor de kans die ze me hebben gegeven. Ik heb twee seizoenen bij deze club gewerkt met een ontzettend leuke staf en me als trainer echt ontwikkeld.” De Weerdt is in het bezit van het diploma trainer-coach 1 en volgde een stage bij NSC, die hem voor kerst benaderde. “Je zou misschien zeggen dat de stap van een bvo naar een amateurclub een stap terug is, maar wie verstand van voetbal heeft snapt dat dit niet zo is. NSC speelt op een hoog niveau, zeker voor zo’n kleine club.”

DEVENTER - Voetbal, Go Ahead Eagles C1, seizoen 2015-2016, 31-08-2015, hoofdtrainer Jochem de Weerdt
(foto: Erik Pasman)

Voor het zover is, is De Weerdt er alles aan gelegen het seizoen met de C1 goed af te sluiten. “Vandaag heb ik gemeld dat ik stopte. Het was even stil in de kleedkamer, maar al snel werd gevraagd ‘Wie wordt de nieuwe trainer?’.” Op dat vraagstuk beraadt het bestuur van de voetbalopleiding zich. De Weerdt concentreert zich op zijn sportieve taak: “We hebben nog een half seizoen te gaan. Afgelopen weekend wonnen we een toernooi in Hoogeveen; in een poule met HZVV, Be Quick 1887 en Cambuur werden we eerste. De jongens zijn hartstikke gretig. Ik ga ze zeker missen en heb veel zin het seizoen goed af te sluiten.”

“Wij hadden graag met Jochem door gewild”, reageert Hans Vorderman, bestuurslid van de voetbalopleiding van Go Ahead Eagles. “Maar hij heeft de ambitie een hogere leeftijdsgroep te trainen en die kans konden wij hem niet bieden. Jochem is niet alleen een goede trainer maar ook een fijne vent. De deur staat altijd open voor hem.”