Nieuws Algemeen

Jeugdtrainer Uǧur Yildirim maakt overstap naar sc Heerenveen

Jeugdtrainer Uǧur Yildirim verruilt de Go Ahead Eagles Voetbalacademie voor de jeugdopleiding van sc Heerenveen. De voormalig Eagles-speler had afgelopen seizoen Go Ahead Eagles Onder-16 onder zijn hoede, waarmee hij in de najaarscompetitie promoveerde van Divisie 3 naar Divisie 2.

“Meer dan jammer”, omschrijft Eric Whittie (hoofd opleiding jeugd) het vertrek van Yildirim. “Uǧur is er vanaf het begin van de herstart van de Voetbalacademie in 2014 bij geweest. In die jaren heeft hij vele jeugdselecties in diverse leeftijdsgroepen onder zijn hoede gehad, hetgeen zijn kwaliteiten onderstreept. Dat hij dit altijd op een zeer gepassioneerde manier heeft gedaan, wisten onze jeugdspelers altijd zeer te waarderen.” De combinatie van veel kennis van zaken gekoppeld aan de mens Uǧur Yildirim lag volgens Whittie aan de basis van de prettige samenwerking. “Ik durf wel te zeggen dat ik met Uǧur ook een vriend kwijtraak. De samenwerking verliep altijd goed en nooit was iets te veel voor Uǧur. De stap die hij nu gaat maken, gunt iedereen binnen de Voetbalacademie hem dan ook volledig. Neemt niet weg dat zijn vertrek voor onze jeugdopleiding een groot verlies is. In mijn gesprekken met Uǧur is mij wel duidelijk geworden dat Go Ahead Eagles voor hem niet zomaar een club is, maar diep in zijn hart zit. Namens de hele Voetbalacademie wensen we Uǧur veel succes en we zullen elkaar zeker tegenkomen op de velden.”

Ugur Yildirim (3)

“Aan de ene kant ben ik natuurlijk hartstikke blij met deze nieuwe stap”, zegt Yildirim. “Anderzijds is Go Ahead Eagles mijn cluppie, waarvoor ik als speler en jeugdtrainer jarenlang actief ben geweest. Ik heb dan ook best wel een emotioneel gesprek gevoerd met Eric en verlaat de club met pijn in het hart. Gelukkig voelt sc Heerenveen voor mij ook als thuiskomen, aangezien ik daar als speler eveneens een verleden heb. Maar voordat ik aan mijn nieuwe uitdaging in Friesland begin, wil ik iedereen bij Go Ahead Eagles ontzettend bedanken voor de kans die ik heb gekregen om me als jeugdtrainer te ontwikkelen.”

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Yildirim – die zich op zijn LinkedIn-pagina met een persoonlijk dankwoord richtte tot iedereen die bij de Go Ahead Eagles Voetbalacademie is betrokken – aankomend seizoen als hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles O18 voor de groep zou staan. Inmiddels heeft de Go Ahead Eagles Voetbalacademie overeenstemming bereikt met Jeroen Spies om die rol op zich te nemen. Spies was afgelopen seizoen assistent-trainer van Jong FC Utrecht en FC Utrecht O18 en zou komend seizoen assistent-trainer worden bij Go Ahead Eagles O21, maar wordt nu dus hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles O18. Tanju Sahin wordt assistent-trainer bij Go Ahead Eagles O21. Sahin keert daarmee terug in een vertrouwde omgeving, aangezien hij zelf ooit als jeugdspeler actief was voor de voetbalopleiding van Go Ahead Eagles.

Afgelopen seizoen verscheen onder de naam ‘De Turkse Beckham’ een ESPN Doc over Uǧur Yildirim. De documentaire is via deze link te bekijken op het YouTube-kanaal van Go Ahead Eagles.

Terug naar overzicht