Beloften onderuit tegen AZ

Jong Go Ahead Eagles heeft de thuiswedstrijd tegen Jong AZ met 2-0 verloren. Twee doelpunten uit standaardsituaties deden de Deventenaren de das om.

In de 21ste minuut mocht Meraj Allahdad een hoekschop van Yovany van der Stelt vrij inkoppen. Acht minuten later verlengde Raïes Roshanali een vrije trap handig met zijn hoofd waardoor GAE-goalie Mickey van der Hart er met zijn vuisten net niet bij kon.

Kansen aan de zijde van Go Ahead Eagles waren er voor rust voor Basil Camara en Djeremy Zandvliet. Beide schoten werden gekeerd door keeper Djavan Anderson.

In de tweede helft dook Go Ahead Eagles nog een aantal keren op voor het doel van de Alkmaarders. Zo kreeg onder meer de boomlange verdediger Mawouna Amevor twee kopkansen en faalde Zandvliet oog-in-oog met de doelman.

“AZ had voor rust het betere van het spel”, vond beloften-trainer Kick Maatman. “Mijn spelers stonden vaak te ver van hun man af. In de rust spraken we af korter te dekken, anders blijf je achter de feiten aanlopen.” Maar de Deventenaren spraken ook af meer alles of niets te spelen als het na zestig minuten nog steeds 0-2 zou staan. Dat gebeurde, waardoor ook AZ meer ruimte kreeg.

“Als je een goal maakt, wordt het nog spannend, en we hebben de kansen ook wel gehad”, zei Maatman. “Maar de scherpte ontbrak. Ook in verdedigend opzicht, we lieten te veel toe.” De trainer vond dat zijn ploeg het verschil had moeten maken in standaardsituaties, aangezien de rood-gelen beschikken over ‘veel lengte’. De conclusie was dat juist de behendige mannetjes uit Alkmaar dodelijk waren bij spelhervattingen.

Jong GAE: Van der Hart; Malaihollo (69. Groenbast), Amevor, Van der Meer, Camara; Bobson, Lambooij, Aharar; Zandvliet, Postma, De Bondt (69. Steenbergen).