Jong Go Ahead Eagles gelijk tegen Jong Feyenoord

Vooraf werd toch wel een beetje gevreesd voor de kwaliteiten van Jong Feyenoord. Maar met een uitgekiend tactisch plan van trainer Kick Maatman wist Jong Go Ahead Eagles vanavond de tegenstander op 0-0 te houden. En meer dan verdiend, want zeker in de eerste helft had de thuisclub eigenlijk moeten scoren. Door het doelpuntloze gelijkspel blijft Jong Go Ahead Eagles bovenaan staan in poule A van de Reservecompetitie.

De namen in de basiself van Jong Feyenoord logen er niet om. Op het middenveld speelde een schat aan Eredivisie-ervaring met Jens Toornstra, Yassin Ayoub en Liam Kelly. Daar stelde de ploeg van trainer Kick Maatman de jongelingen Max Leeflang, Joran Swart en Zakaria Eddahchouri tegenover. “We weten dat zij meer kwaliteit op het veld hebben staan. Dan moet je de ruimtes klein houden, snel zijn in de omschakeling en scherp verdedigen. Daardoor gaven we in de eerste helft niks weg”, zegt Maatman. “Wat heet, door deze strategie kregen we zelfs tweeënhalve kans op de openingstreffer.” Nadat spits Maarten Pouwels eerst had nipt over had geschoten, schoot hij vijf minuten voor rust op de paal.

Maarten Pouwels glipt langs Tyrell Malacia. (Foto: Dennis Bresser)

In de tweede helft had Jong Go Ahead Eagles het iets moeilijker. De druk van de tegenstander werd iets groter, hoewel de thuisclub er soms gevaarlijk uitkwam. Zeker de snelle linkeraanvaller Adrian Edqvist was dichtbij een treffer. Echt uitgespeelde kansen kreeg Jong Feyenoord ook niet. Volgens Maatman speelde het centrale verdedigingsduo Gino Bosz en Donny van Iperen foutloos. “Dan ben ik best trots op wat de ploeg heeft laten zien. Wij zijn ‘gewoon’ een tweede elftal terwijl dit Jong Feyenoord Top-8 Eredivisie is.”

Door het gelijke spel blijft Jong Go Ahead Eagles bovenaan staan in poule A van de Reservecompetitie. Met twee overwinningen en twee gelijke spelen is het team nog ongeslagen. Jong sc Heerenveen en Jong Feyenoord hebben beiden een punt minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

Jong Go Ahead Eagles – Jong Feyenoord 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Joran Swart (Jong Go Ahead Eagles) en Tyrell Malacia (Jong Feyenoord)

Jong Go Ahead Eagles: Lars Jansen; Boyd Lucassen, Gino Bosz, Donny van Iperen, Elso Brito (46. Jarno van den Bos); Max Leeflang (75. Coen Temminck), Joran Swart, Zakaria Eddahchouri; Samuel Wakana (80. Kevin Greeven), Maarten Pouwels en Adrian Edqvist.

Jong Feyenoord: Nick Marsman, Lutsharel Geertruida, George Johnston, Jan-Arie van der Heijden, Tyrell Malacia, Yassin Ayoub, Cheick Toure, Liam Kelly, Naoufal Bannis (79. Rodney Huijgen), Jens Toornstra (46. Marouan Azarkan), Achraf el Bouchataoui.