Jong GA Eagles opnieuw te sterk voor Heracles

Jong Go Ahead Eagles heeft de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo met 2-0 gewonnen. De doelpunten kwamen van de schoenen van Teije ten Den (foto) en Djeremy Zandvliet.

Waren de beloften eind augustus al met 1-0 te sterk voor de Almeloërs, maandagavond bogen de Heraclieden ook op eigen veld voor de mannen van trainer Kick Maatman. De oefenmeester sprak van een terechte overwinning, hoewel zijn ploeg voor rust slordig aan de bal was. “We maakten verkeerde keuzes, liepen te veel en lieten de bal niet het werk doen. Anderzijds gaven we weinig weg.” Waarbij het centrale duo achterin, Robin van der Meer en Xandro Schenk, een compliment kreeg van Maatman. “Zij verdedigden goed.”

In de tweede helft begon Jong Go Ahead Eagles beter te voetballen. “We creëerden kansen en lieten de bal goed rondgaan.” Teije ten Den werkte een voorzet tegen de touwen en Djeremy Zandvliet rondde een uitstekende counter koelbloedig af. “Een prima voetbalcounter”, genoot Maatman na. “We speelden elkaar over de grond aan en Teije verlengt de bal goed richting Djeremy, die opkwam over links. Hij schoot goed binnen.”

Dankzij de overwinning staan de beloften nu op tien punten uit acht wedstrijden. De ploeg blijft voorlaatste staan, omdat Jong FC Utrecht won van de leeftijdgenoten van AZ (2-1) en Heracles – ook met tien punten – een beter doelsaldo heeft.

Karakteristiek:

Jong Heracles Almelo – Jong Go Ahead Eagles 0-2 (0-0). Doelpunten GAE: Teije ten Den, Djeremy Zandvliet.