Jong GA Eagles pakt volle buit in Dordrecht

Jong Go Ahead Eagles blijft goede zaken doen in Poule B van de beloftencompetitie. Na de thuisoverwinning van vorige week op NAC Breda (2-0), volgde maandagavond een zege bij FC Dordrecht: 2-3. Matchwinnaar was Nick de Bondt met twee assists en de beslissende treffer.

“Een verdiende overwinning, we waren de betere partij”, vond assistent-trainer Kick Maatman. De openingstreffer werd gemaakt door de continu aanspeelbare Teije ten Den. De hard werkende spits knikte de bal binnen uit een hoekschop van Nick de Bondt. Nog voor rust maakte de thuisploeg gelijk, na een fout achterin van Go Ahead Eagles. Maatman: “De enige kans die Dordrecht in de eerste helft heeft gehad.”

Uit het boekje
Na de thee zette Sven Nieuwpoort de Deventer ploeg opnieuw op voorsprong: wederom een kopgoal, andermaal uit een corner van De Bondt (1-2). Dordrecht kwam nog één keer terug in de strijd (2-2) – ook hieraan ging defensief falen vooraf – maar De Bondt stelde orde op zaken met een doelpunt ‘uit het boekje’: Ten Den werd vanaf de zijkant ingespeeld en een fractie later onderuit gehaald, maar Orhan Džepar wist de bal op tijd op te pikken. De vrucht uit de voetbalopleiding die zondag tegen Telstar nog kiezelhard binnenkopte in een kolkende Adelaarshorst, gaf nu een bekeken steekpass op De Bondt, die de bal al even bekeken over de keeper heen chipte: 2-3, met nog vijf minuten op de klok. “Een goede goal met daarna een goede ontlading”, had Maatman gezien.

Trainer/coach Scott Calderwood was tevreden (“het gaat tenslotte om de winst”), maar had ook kritiek: “Het enige wat we onszelf kwalijk kunnen nemen is dat we niet met 5 of 6-0 winnen. Tot de 2-2 lieten we de tegenstander in leven, terwijl we Dordrecht weg hadden moeten spelen.”

Karakteristiek:
Jong FC Dordrecht – Jong Go Ahead Eagles 2-3 (1-1). Doelpunten GAE: Teije ten Den, Sven Nieuwpoort, Nick de Bondt.