Maarten Pouwels

In de seizoensopening van poule A van de Reservecompetie heeft Jong Go Ahead Eagles vanavond met 2-2 gelijkgespeeld bij Jong FC Emmen. De doelpunten van de ploeg van trainer Kick Maatman kwamen op naam van Samuel Wakana en Boyd Lucassen. Gezien het veldoverwicht had er meer ingezeten.

Het team onder leiding van aanvoerder Joran Swart begon slordig aan het duel in Drenthe. Dat leidde na een kwartiertje spelen aan de Oude Meerdijk dan ook tot de eerste tegentreffer. Daarna werd het veldspel beter en kreeg Jong Go Ahead Eagles meer grip op het duel. Tot doelpunten leidde dat echter niet in de eerste helft.

Na de theepauze was het direct raak. Op aangeven van de Onder-19-speler Kevin Greeven kwam Wakana aan de bal. Op fraaie wijze kapte hij de Emmen-doelman uit en schoot vanuit een moeilijke hoek raak: 1-1. Uit het niets kwam een kwartier voor het eindsignaal Jong FC Emmen wederom op voorsprong. De druk van de uitspelende ploeg werd steeds groter en leidde tot de dikverdiende gelijkmaker in de slotminuut. Nicolas Abdat gaf de bal goed voor, zodat Lucassen de bal kon binnenkoppen.

Tekst gaat verder onder foto.

Boyd Lucassen

Boyd Lucassen, hier in actie in de voorbereiding tegen SV Terwolde, kopte in de slotfase de gelijkmaker binnen (Foto: Erik Pasman)

“Ik ben zeer tevreden over het veldspel vanavond,” zei trainer Kick Maatman na afloop. “Voor de jongens is het leuk dat we niet met lege handen naar huis gaan. We zullen in deze competitie met zware tegenstanders te maken krijgen en dat is alleen maar goed. Daar worden we beter van. Maandag wacht Jong PEC Zwolle alweer.”

Jong FC Emmen – Jong Go Ahead Eagles 2-2 (1-0)
14. Ben Scholte 1-0
46. Samuel Wakana 1-1
77. Freddy Quispel 2-1
90. Boyd Lucassen 2-2

Jong Go Ahead Eagles: Jay Gorter, Boyd Lucassen, Sam Beukema, Joran Swart, Nicolas Abdat, Max Leeflang, Martijn Berden, Kevin Greeven (78. Quiermo Dumay), Maarten Pouwels, Zakaria Eddahchouri (46. Olaf Kok) en Samuel Wakana (84. Mike Cyubahiro).