Jong Go Ahead Eagles heeft vanavond in Groesbeek de ‘perfect score’ in poule B van de Reservecompetitie weten te behouden. Op bezoek bij Jong Achilles ’29 won het team van trainer Kick Maatman zijn derde competitiewedstrijd na de winterstop met 1-4, waardoor het beloftenteam nu op 9 punten uit 3 competitieduels staat.

Maatman had in zijn basiselftal een plaats ingeruimd voor twee spelers van Go Ahead Eagles Onder-19: Samuel Wakana (foto boven) en Zakaria Eddahchouri. Beide youngsters luisterden hun basisplaats op met een doelpunt. Nadat Vince Gino Dekker en Jairzinho Slijngard de Deventenaren binnen 25 minuten op een 0-2 voorsprong hadden gezet, was het de beurt aan Wakana (0-3) en Eddahchouri (0-4) om hun naam op het scoreformulier te zetten en daarmee de ruststand te bepalen.

In de tweede helft wist alleen Jong Achilles ’29 nog één keer het net te vinden, waardoor 1-4 de eindstand werd op sportpark De Heikant. Wel maakte Maatman van de gelegenheid gebruik om drie O19-spelers als invaller te laten debuteren voor Jong Go Ahead Eagles. Pieter Ebbers en Said Hamulic kwamen een half uur voor het einde van de wedstrijd binnen de lijnen, terwijl Quentin Oliekan de laatste twintig minuten speeltijd werd gegund.


Zakaria Eddahchouri vond afgelopen zaterdag al het net voor Go Ahead Eagles Onder-19 tegen Alexandria ’66 O19 (foto) en was vanavond opnieuw één keer trefzeker voor Jong Go Ahead Eagles in de competitiewedstrijd tegen Jong Achilles ’29. (Foto: Henny Meyerink)

“Met name over de eerste helft ben ik heel enthousiast”, zei Maatman na afloop. “We speelden met goede intenties, klapten er vol op, creëerden veel kansen en maakten vier goals. Na de rust ging de enige kans van Achilles erin, maar bleven de intenties van onze zijde goed. Voetballend was het alleen net iets minder. Desondanks hadden we op basis van het aantal kansen zo nog twee of drie goals kunnen maken in de tweede helft.”

Tevreden was Maatman ook over de inbreng van de vijf O19-spelers. “Samuel en Zakaria hebben de volle negentig minuten gespeeld en deden dat goed. Al zag je tegen het einde van de wedstrijd wel dat ze wat vermoeid raakten omdat ze afgelopen zaterdag ook al hebben gespeeld bij hun eigen team. Maar om een goed beeld van hun potentie te krijgen, moet je spelers uit Onder-19 in dit soort wedstrijden de kans geven en aan het werk zien. Dat is wel een tendens waar we in de tweede seizoenshelft steeds meer naartoe willen.”

Jong Achilles ‘29 – Jong Go Ahead Eagles 1-4 (0-4).
21. Vince Gino Dekker 0-1
25. Jairzinho Slijngard 0-2
30. Samuel Wakana 0-3
37. Zakaria Eddahchouri 0-4
54. Doelpunt Jong Achilles ’29 1-4

Jong Go Ahead Eagles: Mark Spenkelink; Jarno van den Bos, Sam Beukema (60. Pieter Ebbers), Desney Bruinink, Dennis Hettinga; Gor Agbaljan (70. Quentin Oliekan), Zakaria Eddahchouri, Jairzinho Slijngard; Samuel Wakana, Maarten Pouwels, Vince Gino Dekker (60. Said Hamulic).