Jong Go Ahead Eagles heeft vanavond in De Adelaarshorst een 3-2 overwinning geboekt op Jong VVV-Venlo / Helmond Sport. Door de zesde competitiezege van de tweede seizoenshelft behield het team van trainer Kick Maatman de koppositie in poule B van de Reservecompetitie.

Jong Go Ahead Eagles zette in De Adelaarshorst al binnen twee minuten de openingstreffer op het scorebord. Jairzinho Slijngard ontfutselde zijn tegenstander de bal en bediende vanaf de achterlijn Maarten Pouwels, die van dichtbij scoorde: 1-0. De spits was na een fraaie aanval ook de maker van de tweede goal van de Deventer beloftenploeg. Giovanni Büttner gaf een lage voorzet vanaf de rechterkant, Said Hamulic legde de bal met zijn hak terug, waarna Pouwels de bal onberispelijk in de bovenhoek schoot: 2-0.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Henny Meyerink)

“We begonnen heel goed aan de wedstrijd”, constateerde ook Kick Maatman. “Vooral in het eerste kwartier zetten we gelijk druk op de bal, al hadden we misschien iets zuiniger met balbezit om kunnen gaan. Daarna werd ons spel wat minder, maar was het nog wel acceptabel wat we lieten zien. De eerste de beste kans van Jong VVV-Venlo / Helmond Sport was helaas gelijk raak.” Maatman doelde op de treffer van Dean Koolhof, die drie minuten voor rust alleen voor doelman Lars Jansen verscheen en de hoek voor het uitkiezen had: 2-1.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Henny Meyerink)

De circa 250 toeschouwers in De Adelaarshorst zagen Jong Go Ahead Eagles vlak na rust opnieuw snel tot scoren komen. Een voorzet van Büttner werd door Hamulic tot doelpunt gepromoveerd: 3-1. “We schoten in de tweede helft opnieuw goed uit de startblokken”, zag ook Maatman. “Misschien kwamen we wel iets te vroeg op 3-1, want daarna werd ons spel een stuk minder. Nadat Jong VVV-Venlo / Helmond Sport twee minuten voor tijd 3-2 maakte, was het toch nog een beetje opletten voor ons, maar zijn we gelukkig niet meer in de problemen geweest. Maar als we in de laatste twee competitiewedstrijden goed voor de dag willen komen tegen sterke tegenstanders als Jong De Graafschap en Jong Roda JC, dan moet ons spel wel beter dan wat we in de tweede helft hebben laten zien.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Henny Meyerink)

Positief vond Maatman de rentree van Giovanni Büttner, die terugkeerde na maandenlang blessureleed en bij twee doelpunten een belangrijk aandeel had. Pluspunten voor de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding waren de basisplaatsen voor de O19-spelers Said Hamulic en Zakaria Eddahchouri en de invalbeurten van de O19-spelers Samuel Wakana, Olaf Kok en Quentin Oliekan.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Henny Meyerink)

Jong Go Ahead Eagles – Jong VVV-Venlo / Helmond Sport 3-2 (2-1)
2. Maarten Pouwels 1-0
28. Maarten Pouwels 2-0
42. Dean Koolhof 2-1
47. Said Hamulic 3-1
88. Dylan George 3-2

Jong Go Ahead Eagles: Lars Jansen; Joey Groenbast, Sam Beukema, Desney Bruinink, Dennis Hettinga; Gor Agbaljan, Zakaria Eddahchouri (76. Quentin Oliekan), Jairzinho Slijngard; Giovanni Büttner (60. Samuel Wakana), Maarten Pouwels, Said Hamulic (60. Olaf Kok).

Jong VVV-Venlo / Helmond Sport: Stefan Tielemans; Daan Ibrahim (70. Fin Pleunis), Dion van Horne, Koen Wesdorp, Niels-Louis Blaszczyk (60. Justin Coenen); Bram Zwanen, Dean Koolhof, Jesse Probst (60. Ramon de Wilde); Diego Snepvangers, Richelor Sprangers, Dylan George.