Jong Go Ahead Eagles gelijk tegen gelouterd Jong De Graafschap

In poule B van de Reservecompetitie heeft Jong Go Ahead Eagles vanmiddag met 1-1 gelijkgespeeld bij Jong De Graafschap. Maarten Pouwels zette het team van trainer Kick Maatman voor rust op voorsprong. Een kwartier voor tijd viel de Doetinchemse gelijkmaker. Door het gelijkspel blijft Jong Go Ahead Eagles koploper, al speelden de Deventenaren wel twee duels meer dan de concurrentie.

Op De Vijverberg vond Maatman zijn elftal in de eerste helft niet onderdoen voor de tegenstander. “Jong De Graafschap voetbalde wat gemakkelijker, maar dat is ook logisch als je zag wat voor ervaren spelers zij in het veld hadden staan. Als team speelden wij echter gegroepeerd en vond ik ons goed spelen, zowel vanuit de opbouw als vanuit omschakeling. Jong De Graafschap had een optisch overwicht, maar wij bleven als team goed bij de les en kwamen de afspraken goed na.”

Tekst gaat verder onder foto.

Maarten Pouwels, op bovenstaande foto aan de bal tegen Jong FC Dordrecht, was vandaag verantwoordelijk voor de enige treffer van Jong Go Ahead Eagles tegen Jong De Graafschap (Foto: Dennis Bresser).

Via een fraai opgezette aanval kwam Jong Go Ahead Eagles in de 21e minuut op voorsprong. Centrale verdediger Desney Bruinink dribbelde in van achteruit en gaf een crossbal op Giovanni Büttner, die op zijn beurt Maarten Pouwels bediende met een steekpass. Alleen voor doelman Jordy Rondeel faalde de spits niet in de afronding: 0-1. “In de tweede helft kwamen we er minder aan te pas”, zag Maatman. “We kwamen moeilijk weg uit ons eigen zestienmetergebied, zonder dat dit overigens tot echt grote kansen voor Jong De Graafschap leidde. We speelden weliswaar met lef en creëerden ook wel enkele goede mogelijkheden, maar de grip die we voor rust hadden, was in de tweede helft minder.”

Giovanni Büttner was vandaag tegen Jong De Graafschap verantwoordelijk voor de assist waaruit Maarten Pouwels scoorde. (Foto: Henny Meyerink)

Twee keer kreeg Jong Go Ahead Eagles een behoorlijke kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Samuel Wakana en Pouwels kregen de bal niet over de doellijn. Dat lukte Jong De Graafschap wel in de 75e minuut via invaller Joey Lieshout: 1-1. Daarna kreeg de wedstrijd een open karakter, waarbij Eagles-doelman Jay Gorter zijn ploeg in de slotfase behoedde voor een nederlaag door knap redding te brengen op een inzet van Stef Nijland. “Een van de weinige kanttekeningen die ik heb, is dat we verzuimden om de wedstrijd te beslissen door de 0-2 te maken”, vond Maatman. “Maar al met al hebben we vandaag gewoon een topprestatie neergezet door gelijk te spelen tegen een ploeg met een ‘bakkie Eredivisie-ervaring.’”

Jay Gorter, Samuel Wakana en Zakaria Eddahchouri (foto), normaal gesproken uitkomend voor Go Ahead Eagles Onder-19, startten alle drie in het basiselftal van Jong Go Ahead Eagles tegen Jong De Graafschap. (Foto: Henny Meyerink)

Jong De Graafschap – Jong Go Ahead Eagles 1-1 (0-1)
21. Maarten Pouwels 0-1
75. Joey Lieshout 1-1

Jong De Graafschap: Jordy Rondeel; Koen Huntelaar (72. Mart Janssen), Thijs van Amerongen, Lars Nieuwpoort, Lars Hekkers; Frank Olijve, Erik Bakker, Robert Klaasen (46. Jonathan Vergara Berrio); Daryl van Mieghem, Stef Nijland, Matthijs van Nispen (72. Joey Lieshout)

Jong Go Ahead Eagles: Jay Gorter; Jarno van den Bos, Sam Beukema, Desney Bruinink, Dennis Hettinga; Gor Agbaljan, Zakaria Eddahchouri (80. Said Hamulic), Jairzinho Slijngard; Giovanni Büttner, Maarten Pouwels (80. Olaf Kok), Samuel Wakana.