Jong Go Ahead Eagles krijgt in blessuretijd loon naar werken

Jong Go Ahead Eagles heeft vanavond ook in de tweede competitiewedstrijd na de winterstop een overwinning behaald in poule B van de Reservecompetitie. In Leeuwarden won het team van trainer Kick Maatman met 1-2 van Jong SC Cambuur. Net als twee weken geleden tegen Jong FC Dordrecht (2-0 zege) waren Givan Werkhoven en Bruno Andrade de doelpuntenmakers aan Deventer zijde.

“Het was geen topwedstrijd van onze kant, al begonnen we het eerste kwartier nog wel goed”, constateerde Maatman. “Daarna vond ik Cambuur tot aan de rust de betere ploeg. We kregen moeilijk grip op hun bewegende spelers, al stond onze verdediging als een huis.” Het lichte veldoverwicht van de Friezen weerhield Givan Werkhoven er niet van om in de 19e minuut de score te openen voor Jong Go Ahead Eagles, waardoor het team van Maatman met een 0-1 voorsprong de kleedkamer opzocht voor de theepauze.

Givan Werkhoven was, net als twee weken geleden tegen Jong FC Dordrecht (foto), ook vanavond tegen Jong SC Cambuur verantwoordelijk voor de openingstreffer van Jong Go Ahead Eagles. (Foto: Dennis Bresser)

“Ook in de tweede helft was Cambuur iets beter aan de bal”, vond Maatman, die de Friezen in de 59e minuut door een benutte strafschop van Daan Boerlage op gelijke hoogte zag komen: 1-1. “Na die gelijkmaker ontstond er een open wedstrijd. Bij vlagen liepen we uit de organisatie en was het hectisch, maar dat kwam vooral door de intentie bij onze spelers om een goed resultaat te neer te zetten.”

De dadendrang van Jong Go Ahead Eagles kwam prachtig tot uiting in de blessuretijd van de wedstrijd. Centrale verdediger Julius Bliek meldde zich maar weer eens aan de frontlinie, kopte de bal door op Werkhoven, die binnen het strafschopgebied op onreglementaire wijze naar het gras werd gewerkt door een verdediger van de Leeuwarders. Bruno Andrade benutte de penalty feilloos door de bal strak in de kruising te schieten.

“Loon naar werken”, vatte Maatman de wedstrijd krachtig samen. “Iedereen bleef tot het eind geloven in een goed resultaat en heeft vanavond alle energie in de wedstrijd gelegd. Daarvoor verdienen de spelers een dik compliment.” Door de tweede competitiezege van 2019 heeft Jong Go Ahead Eagles de volle zes punten uit twee wedstrijden behaald in poule B van de Reservecompetitie.

Jong SC Cambuur – Jong Go Ahead Eagles 1-2 (0-1).
19. Givan Werkhoven 0-1
59. Daan Boerlage 1-1 (strafschop)
90+1. Bruno Andrade 1-2 (strafschop)

Jong Go Ahead Eagles: Lars Jansen; Joey Groenbast (66. Jarno van den Bos), Sam Beukema, Julius Bliek, Desney Bruinink (73. Dennis Hettinga); Gor Agbaljan, Orhan Džepar, Jairzinho Slijngard; Bruno Andrade, Givan Werkhoven, Vince Gino Dekker (73. Maarten Pouwels).