Jong Go Ahead Eagles sluit competitie af met zege op Jong Roda JC

Jong Go Ahead Eagles heeft de tweede seizoenshelft in poule B van de Reservecompetitie afgesloten met een 3-2 overwinning op Jong Roda JC. Door de zege blijft het team van trainer Kick Maatman koploper in poule B van de Reservecompetitie, maar is Jong Go Ahead Eagles nog in afwachting van de definitieve eindklassering.

Na een kopbal van Orhan Džepar op de vuisten van de Limburgse doelman Raf Mertens en een schot van Anisse Brrou dat onschadelijk werd gemaakt door Eagles-goalie Lars Jansen, was het in de 20e minuut Said Hamulic die de openingstreffer op het scorebord zette. Op aangeven van Vince Gino Dekker kon de aanvaller van Go Ahead Eagles Onder-19 van dichtbij afronden. Jong Roda JC kwam echter nog voor rust langszij door een benutte strafschop van spit Bjorn Stassen: 1-1 in de 39e minuut.

(Foto: Dennis Bresser)

Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft slaagde Jong Go Ahead Eagles erin om opnieuw op voorsprong te komen. Invaller Samuel Wakana, normaliter ook uitkomend voor Go Ahead Eagles Onder-19, schudde zijn directe tegenstander van zich af een schoot de bal langs doelman Mertens binnen: 2-1. Lars Jansen hield zijn ploeg vervolgens op de been door reddend op te treden bij doelpogingen van Stassen, Brrou en Daniele Zotti. De Eagles-doelman moest in de 86e minuut echter alsnog capituleren toen Stassen, die kort daarna met een rode kaart van het veld moest na een tackle van achteren, opnieuw een strafschop mocht nemen: 2-2.

Het bleek echter niet de eindstand in De Adelaarshorst. Nadat Maarten Pouwels in de laatste minuut een riante kans had laten liggen, was het Jairzinho Slijngard die uit een corner raak kopte en Jong Go Ahead Eagles de zevende competitiezege van 2019 bezorgde.

“Het was ‘by far’ onze slechtste wedstrijd van de tweede seizoenshelft”, toonde Kick Maatman zich ondanks de zege van zijn ploeg realistisch. “We hadden enorm veel moeite om in het veld spelers met het juiste kleur shirt te vinden. Vooraf had ik tegen de spelers gezegd dat we dit seizoen nog één kans hadden om het in eigen huis te laten zien, maar het kwam er vandaag totaal niet uit.” Toch kijkt Maatman met een goed gevoel terug op de prestaties van zijn team in poule B van de Reservecompetitie. “Ik ben tevreden over de ontwikkeling van onze spelers en de wedstrijdinstelling waarmee ze elke wedstrijd in het veld stonden.”

Jong Go Ahead Eagles zit de komende weken ‘in de wachtkamer’ met betrekking tot de uiteindelijke eindrangschikking in poule B van de Reservecompetitie. Met 23 punten uit 10 wedstrijden staan de manschappen van Maatman weliswaar op een eerste plaats, maar alle concurrenten op de plaatsen 2 tot en met 5 hebben nog twee wedstrijden tegoed. Het betreft Jong sc Heerenveen (19 uit 8), Jong Excelsior (18 uit 8), Jong Roda JC (18 uit 8) en Jong De Graafschap (17 uit 8).

Jong Go Ahead Eagles – Jong Roda JC 3-2 (1-1)
20. Said Hamulic 1-0
39. Bjorn Stassen 1-1 (strafschop)
62. Samuel Wakana 2-1
86. Bjorn Stassen 2-2 (strafschop)
90+2. Jairzinho Slijngard 3-2

Jong Go Ahead Eagles: Lars Jansen; Jarno van den Bos (62. Zakaria Eddahchouri), Sam Beukema, Joey Groenbast, Jairzinho Slijngard; Giovanni Büttner, Desney Bruinink, Orhan Džepar; Vince Gino Dekker (83. Dennis Hettinga), Maarten Pouwels, Said Hamulic (46. Samuel Wakana).

Jong Roda JC: Raf Mertens; Denis Schütte, Daniele Zotti, Fons Flapper, Bryan van Hove; Dico Jap Tjong, Florian Loshaj, Kaan Tanriver (78. Safouane Ahidar); Thomas Paumen (90+1. Youri Senden), Bjorn Stassen, Anisse Brrou (90. Garcia Lukombo).