Jong Go Ahead Eagles speelt gelijk in ‘kleine IJsselderby’: 1-1

Jong Go Ahead Eagles en Jong PEC Zwolle hebben vanavond in De Adelaarshorst met 1-1 gelijkgespeeld in poule A van de Reservecompetitie. Het team van Kick Maatman kwam in de eerste helft op voorsprong via een doelpunt van Julius Bliek. Dertien minuten voor tijd bepaalde de Zwolse spits Maxim van der Meer de eindstand op 1-1.

Jong Go Ahead Eagles begon voortvarend aan het duel tegen de Zwollenaren. De eerste grote kans was dan ook voor de ploeg van trainer Kick Maatman. Na een fraaie combinatie raakte Sjoerd Overgoor van afstand de lat boven Zwolle-doelman Dean Bouzanis. Kort daarop waagde ook Pieter Langedijk een poging, die voorlangs ging. Langedijk stond wel aan de basis van de openingstreffer van Jong Go Ahead Eagles in de 26e minuut. Met een indraaiende vrije trap bereikte hij Julius Bliek, die de bal van dichtbij binnen kon tikken: 1-0. Jong PEC Zwolle kwam in de eerste helft niet verder dan twee ongevaarlijke inzetten van Maxim van der Meer en Steff Kaptein.

(Foto: Dennis Bresser)

Jong Go Ahead Eagles ging in de tweede helft op jacht naar een verdubbeling van de voorsprong. Het leidde al binnen tien minuten tot twee goede mogelijkheden voor Langedijk (schot over) en Giovanni Büttner (schot voorlangs). Een grotere kans voor Büttner viel er in de 57e minuut te noteren. De middenvelder kon door op doelman Bouzanis, maar raakte vol de paal. Jong PEC Zwolle stelde daar een schot van Giovanni Hiwat tegenover, dat recht in de handen van doelman Mark Spenkelink verdween.
Nadat Givan Werkhoven zijn schot een kwartier voor tijd geblokt zag worden, was het Van der Meer die Jong PEC Zwolle langszij bracht uit een van de spaarzame kansen voor de gasten: 1-1 in de 77e minuut. Bij die score bleef het in De Adelaarshorst, al nam Langedijk in de slotminuten van het duel nog wel twee keer het Zwolse doel onder vuur.

“We hadden vandaag meer dan één doelpunt moeten maken”, concludeerde Kick Maatman na afloop. “We begonnen scherp, zetten goed druk en kwamen tot kansen. Zeker in de eerste twintig minuten had dit tot twee goals moeten leiden.” Daarna zag ook Maatman hoe het spel wat slordiger werd van beide kanten. “Maar vervolgens kregen we ook in het eerste kwartier na rust weer een paar honderd procent kansen. Naarmate de tweede helft vorderde, kreeg Jong PEC Zwolle meer grip op de wedstrijd en kwamen ze meer in de buurt van ons doel. Al vind ik wel dat we die gelijkmaker veel te gemakkelijk weggaven.”

Jong Go Ahead Eagles – Jong PEC Zwolle 1-1 (1-0)
26. Julius Bliek 1-0
77. Maxim van der Meer 1-1

Jong Go Ahead Eagles: Mark Spenkelink; Dennis Hettinga, Rick Ketting, Julius Bliek, Jairzinho Slijngard (67. Jarno van den Bos); Giovanni Büttner (87. Samuel Wakana), Sjoerd Overgoor, Gor Agbaljan; Pieter Langedijk, Givan Werkhoven, Maarten Pouwels (78. Desney Bruinink).

Jong PEC Zwolle: Dean Bouzanis; Ruben Ligeon, Jarni Koorman, Stefan de Bert, Joran Swart; Ouasim Bouy, Eliano Reijnders, Clint Leemans (75. Fabian Beukhof), Steff Kaptein (67. Jaïro Schet); Maxim van der Meer, Giovanni Hiwat.