Jong Go Ahead Eagles gaat alsnog met een goed gevoel de competitie in. Na de 6-0 nederlaag van vorige week tegen Cambuur, versloeg de ploeg dinsdag in Groesbeek het tweede van Achilles ’29 met 0-8. Leon de Kogel en Patrick Maneschijn scoorden beiden twee keer.

Trainer Marco Koorman was tevreden over het oefenduel. “We speelden heel goed. Na de wedstrijd van vorige week ben ik behoorlijk kritisch geweest over de tactische vaardigheden en de mentale instelling van de spelers. De jongens van het eerste namen tegen Achilles het voortouw. Leon de Kogel speelde spits, maar toonde zich ook in verdedigend opzicht gedreven.” Ook Joey Suk en Sam Hendriks kregen een pluim. Smetje op de wedstrijd was dat Norichio Nieveld het veld na twintig minuten moest verlaten met liesklachten. Sera Yildirim verving hem.

Openbaring
Wat Go Ahead Eagles tegen Cambuur overkwam, gebeurde nu bij Achilles: spelers die opgaven. Daardoor kon de Deventer ploeg na rust flink afstand nemen. Waarbij Koorman vooral genoot van Dennis Hettinga, de linksbuiten die zijn tweede wedstrijd als rechtsachter speelde. “Een openbaring. Hij verdedigde ijzersterk en liet zich ook aanvallend gelden. Dat bewijzen de drie voorzetten die Dennis gaf.” Julian Wolf verschoof van de rechtsback- naar de linksback-positie. Daar vond hij zijn draai. Koorman: “Terwijl het voor een A-junior – die leeftijd heeft Julian – lastig kan zijn ineens op een andere positie te spelen.”

Maandag staat de hervatting van de competitie op het programma met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard 2. Het vertrouwen bij Go Ahead Eagles is net op tijd terug. Koorman: “Mijn spelers kunnen voetballen en dat weten ze. Van belang is dat ze elke wedstrijd met de juiste instelling op het veld staan.”

De elf met wie Go Ahead Eagles 2 aantrad tegen Achilles ’29 2: Erik Cummins, Dennis Hettinga, Norichio Nieveld, Joey Groenbast, Julian Wolf, Thijs Dekker, Patrick Maneschijn, Joey Suk, Leon de Kogel, Sam Hendriks, Givan Werkhoven. Invallers: Sefa Yildirim, Marlo de Groot, Isaï Marselia.

Karakteristiek:
Oefenwedstrijd: Achilles ’29 2 – Go Ahead Eagles 2 0-8 (0-2). Doelpunten GAE: Leon de Kogel (2), Patrick Maneschijn (2), Sam Hendriks, Thijs Dekker, Givan Werkhoven, Joey Suk.