Jong Go Ahead Eagles wint de mini-IJsselderby

Voor een goed gevulde hoofdtribune van de Adelaarshorst won Jong Go Ahead Eagles vanavond de mini-IJsselderby. Tegen Jong PEC Zwolle werd het 2-1 door Martijn Berden en een benutte strafschop van Maarten Pouwels in de slotfase.

In een harde eerste helft, waarin twee spelers van Jong PEC Zwolle tegen een gele kaart aanliepen, stond doelman Jay Gorter steeds op de juiste plek. De 1-0 op slag van rust door Martijn Berden kwam enigszins uit de lucht vallen. Maarten Pouwels verlengde bal snel door op Berden. Die nam de bal aan op de borst en schoot snoeihard in het dak van het doel.

Martijn Berden
Martijn Berden scoorde de openingstreffer in de Adelaarshorst (Foto: Dennis Bresser)

In de tweede helft kregen de Deventer beloften het zwaar. Onder 19-speler Kevin Greeven verspeelde de bal en de Zwollenaren konden simpel de gelijkmaker aantekenen. Daarna hadden ze kansen op een tweede treffer. Samuel Wakana kreeg een grote kans om de winnende te maken, maar Zwolle-doelman Hauptmeijer wist de bal tot corner te verwerken. In de slotfase werd Maarten Pouwels onderuit gehaald in het strafschopgebied. Hij benutte zelf de penalty: 2-1.

Trainer Kick Maatman vertelde zeer content te zijn met de overwinning. “Met een gelijkspel zou ik ook al tevreden zijn. Het gaat toch om het winnen. Verdedigend zat het goed in elkaar. We hebben nauwelijks iets weggegeven. En met de snelle jongens voorin werden we steeds gevaarlijk. We hebben geknokt. Dit is een mooie teamprestatie.”

Maarten Pouwels en Samuel Wakana vieren de 2-1 (Foto: Dennis Bresser)

Jong Go Ahead Eagles – Jong PEC Zwolle 2-1 (1-0)

45. Martijn Berden 1-0
55. Jarni Koorman 1-1
84. Maarten Pouwels 2-1

Gele kaarten: Olaf Kok, Omar Yakubu en Zakaria Eddahchouri.

Jong Go Ahead Eagles: Jay Gorter, Boyd Lucassen, Joran Swart, Omar Yakubu, Kevin Greeven, Zakaria Eddahchouri, Olaf Kok (80. Djordy de Lorme), Max Leeflang, Martijn Berden (66. Quiermo Dumay), Maarten Pouwels, Samuel Wakana (86. Mike Cyubahiro).