Jong Go Ahead Eagles blijft ‘hard to beat’. Niet alleen in competitiewedstrijden, maar ook in oefenwedstrijden. Het team van Kick Maatman, nog altijd ongeslagen in poule A van de Reservecompetitie, won vanmiddag in een oefenduel relatief eenvoudig met 0-3 van Jong RKC Waalwijk.

“Het spelen van een oefenwedstrijd is altijd net iets anders dan een competitieduel, maar het is voor de spelers toch weer een moment om zich te laten zien”, aldus Maatman. “Dat hebben ze tegen Jong RKC Waalwijk bij vlagen goed gedaan. We waren de hele wedstrijd de betere ploeg en met name in de tweede helft was het kwaliteitsverschil groot. Voor rust speelde Jong RKC heel compact. Het was voor ons soms moeilijk om de vrije man te vinden, maar een aantal keer deden we dit toch goed.”

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Dennis Bresser)

Zoals in de 39e minuut. Julius Bliek dribbelde in en vond Maarten Pouwels, die op zijn beurt de bal doorstak op Alexander Bannink. De middenvelder zette de openingstreffer op het scorebord: 0-1. Kort na rust was een steekbal van Nicolas Abdat ervoor verantwoordelijk dat Zakaria Eddahchouri voor de tweede Deventer treffer kon tekenen: 0-2 in de 52e minuut. “Toen was het verzet van de tegenstander gebroken”, zag Maatman. “We hadden de wedstrijd onder controle en liepen nog uit naar 0-3.” Die derde goal viel in de 68e minuut. Nadat Bliek bij een corner onderuit was gelopen in het zestienmetergebied, was Gino Bosz trefzeker vanaf de strafschopstip.

Jong RKC Waalwijk – Jong Go Ahead Eagles 0-3 (0-1)
39. Alexander Bannink 0-1
52. Zakaria Eddahchouri 0-2
68. Gino Bosz 0-3 (strafschop)

Jong Go Ahead Eagles: Lars Jansen; Boyd Lucassen, Gino Bosz, Julius Bliek, Nicolas Abdat; Max Leeflang, Joran Swart (Olaf Kok), Alexander Bannink (Jarno van den Bos); Samuel Wakana, Zakaria Eddahchouri, Maarten Pouwels.