Jong Heracles Almelo te sterk voor Jong Go Ahead Eagles

Jong Go Ahead Eagles heeft ook in het tweede competitieduel in Poule A van de Reservecompetitie een nederlaag geleden. Na de verliespartij van vorige week maandag tegen Jong FC Twente (1-2) was vanmiddag Jong Heracles Almelo in het Polman Stadion met 4-0 te sterk voor het team van trainer Kick Maatman.

Jong Go Ahead Eagles bleef aanvankelijk goed overeind tegen Jong Heracles Almelo, dat onder meer de beschikking had over spelers als Lerin Duarte, Reuven Niemeijer, Tim Breukers en Vincent Vermeij. In een gelijk opgaande wedstrijd slaagden beide ploegen er echter nauwelijks in om doelkansen te creëren. Bruno Andrade probeerde het namens Jong Go Ahead Eagles, terwijl Silvester van der Water aan de andere kant het doel van Jong Eagles-doelman Mark Spenkelink onder vuur nam.

Diezelfde Van der Water was na 25 minuten wel trefzeker voor de Heraclieden met een boogbal in de verre hoek (1-0), waarna Vermeij de Almelose voorsprong kort voor rust met een kopbal verdubbelde: 2-0. In de tweede helft was er een redding van Jong Heracles-goalie Bucker voor nodig om een treffer van Paco van Moorsel te voorkomen. Met zijn tweede en derde treffer van de middag bepaalde Vermeij de eindstand uiteindelijk op 4-0. “In Jong Heracles troffen we een tegenstander met aardig wat Eredivisiewaardige spelers”, had Kick Maatman gezien. “Ik ben dan ook tevreden over ons spel van voor de rust. We speelden met de juiste intentie en deden ook echt mee in de wedstrijd, zonder overigens tot echt grote kansen te komen. Helaas werden we in de eerste helft twee keer geklopt doordat we op die momenten niet goed stonden te verdedigen.”

Maatman gaf zijn manschappen in de rust dan ook mee dat hij zeker niet ontevreden was over het vertoonde spel. “In de jacht op de aansluitingstreffer speelden we het eerste kwartier na rust aardig. Maar nadat het 3-0 werd, viel er weinig meer voor ons te behalen en viel het niveau terug. Tegen een ploeg als Jong Heracles Almelo moet alles bij ons gewoon kloppen en meezitten om een goed resultaat te behalen. Er zijn in ons team zeker zaken voor verbetering vatbaar, maar ik heb ook veel goede dingen gezien ten opzichte van onze vorige competitiewedstrijd tegen Jong FC Twente.”

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Jong Go Ahead Eagles is op maandag 17 september tegen Jong FC Emmen. De aftrap van het duel in De Adelaarshorst is om 18:30 uur.

Jong Heracles Almelo – Jong Go Ahead Eagles 4-0 (2-0)
25. Silvester van der Water 1-0
43. Vincent Vermeij 2-0
55. Vincent Vermeij 3-0
78. Vincent Vermeij 4-0

Jong Heracles Almelo: Koen Bucker; Tim Breukers, Tim van de Berg, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra; Reuven Niemeijer, Lerin Duarte, Niels Leemhuis; Silvester van der Water (46. Joey Konings), Vincent Vermeij, Zeki Erkilinc (61. Jelle van Benthem).

Jong Go Ahead Eagles: Mark Spenkelink; Dennis Hettinga (58. Joey Groenbast), Rick Ketting, Desney Bruinink, Jairzinho Slijngard; Sjoerd Overgoor, Paco van Moorsel, Giovanni Büttner; Pieter Langedijk (86. Kevin Greeven), Maarten Pouwels, Bruno Andrade (71. Thijs Dekker).