Jong Go Ahead Eagles speelt morgenmiddag (maandag 10 februari) de vierde competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Jong sc Heerenveen is voor de ploeg van Kick Maatman de tegenstander op sportpark De Muggert in Wesepe, waar om 14:00 uur wordt afgetrapt.

Het betreft het tweede thuisduel voor Jong Ahead Eagles in poule A van de Reservecompetitie. De eerste thuisontmoeting eindigde twee weken geleden in een 1-1 gelijkspel tegen Jong Heracles Almelo.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Dennis Bresser)

In de twee uitwedstrijden die de formatie van Maatman speelde, bleef Jong Go Ahead Eagles puntloos. Drie weken geleden werd met 4-1 verloren van Jong RKC Waalwijk, vorige week werd het in Kerkrade 3-0 voor Jong Roda JC. In Zuid-Limburg speelde Jong Go Ahead Eagles veelal met talenten uit de eigen Voetbalopleiding, iets wat de komende maanden nog wel vaker voor zal komen bij het beloftenteam.

Terwijl de teller bij Jong Go Ahead Eagles al op drie wedstrijden staat in de Reservecompetitie, speelde Jong sc Heerenveen tot dusver pas één officiële wedstrijd na de winterstop. Het was direct een overtuigend duel van de Friezen, want Jong Feyenoord werd vorige week dinsdag met 4-1 verslagen. In de eerste seizoenshelft stonden Jong sc Heerenveen en Jong Go Ahead Eagles in Friesland al tegenover elkaar. Op 4 november 2019 wonnen de manschappen van Maatman destijds overtuigend met 0-6.

(Foto: Dennis Bresser)