Jonge adelaars sluiten seizoen af in stijl

Go Ahead Eagles A1 (foto) is ongeslagen kampioen geworden na een 1-3 zege bij DOS Kampen. De B1 boekte in Zwolle een monsterzege tegen Be Quick ’28: 0-8. Ook Go Ahead Eagles C1 sluit het seizoen af in stijl. De ploeg won op de Zandweerd met 3-2 van Sportclub Enschede.

DOS Kampen had een punt nodig om nacompetitie te ontlopen, terwijl er voor kampioen Go Ahead Eagles niets meer op het spel stond. Dat was in de eerste helft terug te zien, waarin de manschappen van trainer Harry Decheiver minder gedreven voor de dag kwamen dan anders. Zij gingen zelfs met een 1-0 achterstand de rust in. Na de thee stelde de ongeslagen kampioen orde op zaken met doelpunten van Marlo de Groot, Orhan Džepar en Sefa Yildirim. Decheiver: “De tweede helft was prima, we hebben onze rug gerecht.” De A1 sluit het seizoen in de vierde divisie G af met 62 punten uit 22 wedstrijden. De doelcijfers spreken voor zich: 105-11.

Kick Maatman had met volle teugen genoten van zijn B1. “We dachten: laten we even doorpakken”, zei hij na de eclatante overwinning van zijn team, dat vorige week al met 11-0 won van Sparta Enschede. Quick bood voor rust nog enig verweer, maar in de tweede helft was het verzet gebroken. We hebben andermaal aangetoond dat wij dit seizoen daadwerkelijk vele malen beter zijn geworden”, genoot Maatman na. “Er zat geen lelijke goal tussen. Steenharde afstandsschoten van Abdullah Bayrakçi en Yannick der Vries verdwenen in de kruising, een loepzuivere voorzet van Ricardo Overman werd door Giovanni Büttner precies op waarde geschat en het aantal uitgespeelde aanvallen was enorm. Maatman: “Zoals we vandaag speelden, zie ik het graag. Hier zijn we het hele jaar mee bezig geweest.” Kampioen B1 beëindigt het seizoen in divisie 4G met 52 punten uit 22 wedstrijden; 76 doelpunten voor, 15 tegen.

Go Ahead Eagles C1, dat twee weken geleden promoveerde naar de eerste divisie, eindigt als tweede in de tweede divisie D. De ploeg van trainer Jochem de Weerdt scoorde 71 keer en incasseerde 27 goals. Tegen Sportclub Enschede toonde het elftal veerkracht. Go Ahead Eagles boog een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege. “We begonnen slap, de tegenstander was fysiek sterk”, blikte De Weerdt terug. “Daarna pakten we het goed op en voetbalden we beter.” De treffers aan Deventer zijde werden gemaakt door Craig Post (2 keer) en Robert-Jan van den Hoek. De Weerdt: “Mooi voor Craig, hij is lang geblesseerd geweest. Voor Jan Kromkamp en mij was het als beginnende trainers een mooi seizoen dat we goed hebben afgesloten.”

Karakteristieken:

DOS Kampen A1 – Go AheadEagles A1 1-3 (1-0). Doelpunten GAE: Marlo de Groot, Orhan DžeparSefaYildirim.

Be Quick ’28 B1 – Go AheadEagles B1 0-8 (0-2). Doelpunten GAE: AbdullahBayrakçi (4), GiovanniBüttner, Mohammed Bayrakçi, Yannick der Vries, Sjors van den Hoogen.

Go AheadEagles C1 – Sportclub Enschede C1 3-2 (1-2). Doelpunten GAE: Craig Post (2), Robert-Jan van den Hoek.