Op de laatste voetbalzaterdag van 2019 kwamen vandaag alleen de jongste twee jeugdteams van Go Ahead Eagles in actie. Op de laatste speeldag leed kampioen Onder-15 de eerste competitienederlaag in de Eerste Divisie-laag, terwijl Onder-13 zich ondanks de verloren mini-IJsselderby handhaafde in de Eerste Divisie-hoog. De bekerwedstrijd van Go Ahead Eagles Onder-19 werd afgelast; Onder-17 had vandaag vrijaf.

Leerzame nederlaag voor Onder-15

Op de laatste speeldag van 2019 ging Go Ahead Eagles Onder-15 vandaag voor het eerst dit seizoen onderuit in de Eerste Divisie-laag. In Alkmaar verloor het kampioensteam van Tristan Berghuis met 6-1 van AFC ’34 O15. “Een interessante wedstrijd”, vond Berghuis desalniettemin. “Vooral om te zien wat er gebeurt als het op meerdere facetten niet loopt bij ons. Aanvallend, verdedigend, ons spel in balbezit, de omschakelmomenten. Met name in de eerste helft was dat niet goed van onze kant.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
De Alkmaarders liepen al voor rust uit naar een 4-0 voorsprong. “We hebben een heel mooi team met hele goede spelers en hebben een uitstekende eerste seizoenshelft gedraaid”, analyseerde Berghuis. “Maar we moeten het als team en als individu wel elke wedstrijd opnieuw laten zien en kunnen opbrengen. Doen we dat niet, dan kunnen individuele spelers niet uitblinken. En dan krijg je een wedstrijd zoals vandaag tegen AFC ’34 en zoals vorige week tegen DSO, toen we een 4-0 voorsprong weggaven. Laat deze duels dan ook een goede les zijn voor de tweede seizoenshelft, waarin we in de Eerste Divisie-hoog sterke tegenstanders zullen ontmoeten.”

Klassebehoud voor Onder-13 ondanks nederlaag

Op bezoek bij PEC Zwolle O13 verloor Go Ahead Eagles Onder-13 vandaag met 1-0. Ondanks de nederlaag in de mini-IJsselderby handhaafde het team van Jip Ellenbroek zich in de Eerste Divisie-hoog, aangezien naaste concurrent Alphense Boys O15 met 1-5 onderuit ging tegen Almere City FC O15. “Van de laatste vijf duels hebben we er drie gewonnen. Wat dat betreft zijn we op de ranglijst teruggekomen van een aardige achterstand”, toonde Ellenbroek zich tevreden met het feit dat de Eerste Divisie-hoog ook na de winterstop het podium van de jongste Eagles-jeugd zal zijn.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

Ook over de wedstrijd tegen PEC Zwolle O13 was Ellenbroek zeker niet ontevreden. “Ik vond dat we vandaag zelfs een van onze betere wedstrijden hebben gespeeld. Zwolle is kampioen geworden in de Eerste Divisie-hoog en heeft een paar behendige spelers. Desondanks gaven we weinig ruimte weg. Het was mooi om te zien hoe onze jongens de tactische aanwijzingen goed oppakten ondanks hun jeugdige leeftijd.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

De enige treffer van de wedstrijd viel vier minuten voor tijd. Een Zwolse ingooi werd achterwaarts doorgekopt, waarna de bal binnen werd geschoten. Ellenbroek: “Op zo’n moment viel het balletje net even verkeerd voor ons, maar dat kan gebeuren als je een groot deel van de wedstrijd onder druk staat. Verder hadden we een beetje pech bij de mogelijkheden die we kregen. Maar onze jongens hebben vandaag keihard gewerkt en ik kan ze weinig verwijten. Ik ben trots op de manier waarop ze vandaag gespeeld hebben en tevreden over de afsluiting van de eerste seizoenshelft.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN

Eerste Divisie-laag:
AFC ’34 O15 – Go Ahead Eagles O15 6-1 (4-0)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Leon Opdam

Eerste Divisie-hoog:
PEC Zwolle O13 – Go Ahead Eagles O13 1-0 (0-0)

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.