gaefey31

Jop van der Linden (24) speelt vanaf volgend seizoen voor AZ. De verdediger, in het bezit van een aflopende verbintenis in Deventer, tekent in Alkmaar een contract voor vier seizoenen. Drie jaar geleden kwam Van der Linden van Helmond Sport naar Go Ahead Eagles, waarmee hij in zijn eerste seizoen direct promoveerde.

gaefey31
Foto: Erik Pasman

Met vier doelpunten in 31 duels had de linkspoot vorig seizoen een belangrijk aandeel in de directe handhaving van Go Ahead Eagles.

Voorzitter Edwin Lugt: “We willen Jop uiteraard bedanken voor zijn bijdrage tijdens de afgelopen drie jaar en gunnen hem deze mooie overgang dan ook van harte. We mogen als Go Ahead Eagles trots zijn dat wederom één van onze spelers de stap maakt naar een club uit de subtop”.

Jop van der Linden: “Ik kijk terug op drie prachtige seizoenen bij Go Ahead Eagles. Ik heb veel meegemaakt; promotie, directe handhaving en nu de strijd om lijfsbehoud. Uiteraard ligt mijn volledige focus nu op laatstgenoemde. Ik ga er alles voor geven Go Ahead Eagles als Eredivisionist te verlaten. Zodat ik volgend seizoen in de kleuren van AZ weer in de prachtige Adelaarshorst terug kan keren”.