Nieuws Algemeen

‘Journalisten in de dop’ in actie op kinderpersconferentie Young Eagles

Voor even in de huid kruipen van een echte journalist? Elk jaar is dat weggelegd voor een select groepje kinderen dat lid is van kids- en juniorclub Young Eagles. Onlangs werd Bas Kuipers, Jay Idzes en Enric Llansana het hemd van het lijf gevraagd in de Van Wijnen Lounge van De Adelaarshorst.

Vele vingers gingen de lucht in op het moment dat ‘interim perschef’ Marnick Werler het sein op groen had gezet om het rood-gele vragenvuur te openen. Stuk voor stuk mochten de kinderen hun vragen stellen in de microfoon die hen werd voorgehouden.

Uiteraard kwamen de jaarlijks terugkerende ‘traditionals’ voorbij als ‘Wat is je favoriete eten?’, ‘Wie is je favoriete voetballer?’ en ‘Voor welke buitenlandse club zou je graag willen spelen?’. Maar ook mocht het drietal Eagles-spelers zich stukbijten op minder voor de hand liggende vragen. Geduldig gaven Bas (teamcaptain Harly’s), Jay (teamcaptain Kootjes) en Enric (teamcaptain Kowet Kuikens) antwoord op alle vragen die ze voor de voeten geworpen kregen, waarna het pas écht stil werd in de zaal nadat de pauze was aangebroken en de kinderen werden getrakteerd op een drankje en een zakje chips.

Kinderpersconferentie (10)

De eet- en drinkpauze was voor Rabobank Salland – hoofdsponsor van Young Eagles – een mooie gelegenheid om de kinderen een stukje educatie mee te geven op het gebied van geldzaken. Op inspirerende wijze vertelde Rabobank-medewerker Luuk aan de hand van een creatieve en speels opgezette presentatie waar kinderen in het dagelijkse leven rekening mee moeten houden als het aankomt op (zak)geld. De kinderpersconferentie werd beëindigd met een heuse clubquiz. De aanwezige kinderen werden onderverdeeld in drie groepen en onder leiding van de drie teamcaptains Bas, Jay en Enric kregen ze de nodige rood-gele hersenkrakertjes voorgeschoteld. ‘Team Bas’ ging er met de eerste prijs vandoor, maar geslaagd was de middag voor álle kinderen.

Terug naar overzicht